EcoRun Orheiul Vechi 2018

PreviewImage

Enigmaticul "Dragon de Aur", te așteaptă să participi la legendarul EcoRun Orheiul Vechi! 

O noapte petrecută cu muzică, la focul rugului, și un trail-run în jurul siluetei dragonului, prin Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi.

Cele patru trasee disponibile alergătorilor includ Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băilor tătărești, palatului pârcălabului, bisericii și citadelei medievale și locuinței din piatră. 

Această competiție este organizată în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. 

Partenerii generali ai competiției sunt operatorului numărul 1 în servicii integrate mobile – fixe – internet – TV, compania Moldtelecom, Zahăr Cinci Inimioare și importatorul DACIA Moldova. 

Toți sportivii prezenți la competiție, vor participa la o tombolă, cu premii, oferite de magazinul sportiv pentru cei care practică stilul activ de viață – 21K Sports, Siberian Health / Сибирское здоровье Молдова și Relaxa Aromatherapy. 

Finaliștii vor primi gadjeturi, accesorii și produse sportive din partea reprezentanței Garmin Moldova, operatorului numărul 1 în servicii integrate mobile – fixe – internet – TV, companiei Moldtelecom, 21K Sports și Corporației Siberian Health. 

Participanții la alergările Run Moldova sunt susținuți de Franzeluța, Gourmet - Supermarket de Bon Ton, Fourchette și rețeaua internațională de cafenele Tucano Coffee. 

Rezervația naturală Orheiul Vechi este amplasată pe structuri geologice de peste 13 milioane de ani, cu urme de locuire umană de peste 30 000 ani, fortificații geto-dacice, caverne și urme ale orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei - “Șehr al-Cedid” (Orașul Nou) și “Orheiul Vechi”. Aceste pământuri, aflate la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează un SEMN DIVIN - amprenta Dragonului de Aur, o făptură simbolică venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euroasiatic.

Concursul de alergare EcoRun Orheiul Vechi este la cea de-a doua ediție. În 2017, la eveniment au participat peste 300 de alergători din mai bine de 5 țări.

Trebujeni, ,
-