Вечер французской музыки

PreviewImage

Muzica nu cunoaște frontiere sau culoare politică. Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a știut să adune împreună generații, să ne facă mai buni și să ne invite la meditație. Dat fiind faptul că integrarea Republicii Moldova în spațiul european comun este primordială pentru țara noastră, credem că muzica clasică reprezintă puntea de legătură spre valorile culturale comune internaționale. Astfel, a luat naștere proiectul „Cultură prin muzică”, cu genericul „Muzica popoarelor lumii – Uniți prin muzica clasică”.

De-a lungul anilor, Republica Moldova a construit frumoase relații de prietenie cu lumea francofonă. Asta pentru că ne leagă o cultură variată, limbă asemănătoare, dar și valori culturale incontestabile. Cel mai mare compozitor român în viață, maestrul Eugen Doga a deschis brațele pentru toată muzica și cultura mondială, în cadrul Salonului ce îi poartă numele – „Eugen Doga Music Cafe”.

Pe data de 21 martie, cei mai iluștri compozitori francezi, care au scris istorie în arta muzicii clasice, vor renaște dragostea și dorința de a descoperi misterul vieții boeme pariziene. Creațiile lui Jules Massenet, Claude Debussy, Pablo de Sarasate și Maurice Ravel vor reuși să ne transpună în lumea plină de dor și armonie din lirica franceză. Evenimentul vine să ofere oaspeților o seară de suflet, în cadrul căreia, într-o atmosferă liniștită și familiară, să se redescopere, să comunice pe viu și să savureze plăcerea muzicii de calitate.

Și pentru ca seara să fie cu adevărat specială, maeștrii culinari de la Restaurantul „Vatra Neamului”, în incinta căruia se află Salonul „Eugen Doga Music Cafe”, vor pregăti mâncăruri deosebite din bucătăria franceză, adaptate specificului evenimentului și gusturilor fiecăruia. Oaspeții vor cunoaște astfel îmbinarea perfectă dintre frumusețea muzicii franceze și finețea multitudinii de bucate pregătite cu multă grijă de bucătarii localului.

Chișinău, str. Alexandr Pușkin, 20b
+37322226839
600 lei