РУ / RO

Ничего не найдено

Уточните, пожалуйста, ваш запрос

Концерты
всё время
slide
Июль
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Вс
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Трейлер
Netflix опубликовал новый трейлер боевика «Бессмертная гвардия»

Сериалы
«День сурка» может стать сериалом

Что происходит
10 самых лучших фильмов про спорт

Что происходит
Международный день собак: топ-5 фильмов о друзьях человека

Трейлер
Вышел трейлер криминального триллера «Выбивая долги» с Шайей ЛаБафом

Capitalele Unirii - Chișinău

Sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României Capitalele Unirii - Turneu Aniversar dedicat Centenarului Marii Uniri.

Concert extraordinar susținut de Corul Regal

Dirijor: Andrei Stănculescu
Soliști:Cristina Fieraru - soprană; Andrei Marinache - bariton
La pian: Vlad Gînța

Invitat special:

Capela Corală „Moldova” a IPNA Compania „Teleradio-Moldova” - Colectiv Emerit din Republica Moldova

Dirijor: Gabriela Tocari
Solistă: Tatiana Costiuc - soprană (Maestru în Artă)
Solistă a Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chișinău
La pian: Olga Peiceva
Cu participarea actriței: Alexandra Apetrei

Partener principal: Institutul Cultural Român

Parteneri: Casa Regală a României, Sala cu Orgă din Chișinău, IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, Asociația Națională Corală din România, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, Cosmovici și asociații.

Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, desfășoară în perioada 2018-2019 cel mai amplu proiect coral din România dedicat Centenarului Marii Uniri - turneul aniversar Capitalele Unirii. Ansamblul a evoluat și va evolua în orașe românești din țară și de peste granițe, precum București, Râmnicu Vâlcea, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Chișinău, Cernăuți și Balcic.

Proiectul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român și BRD - Groupe Societe Generale.

După succesul primelor cinci concerte ale turneului - lansarea de la București, care a avut loc la Biblioteca Națională a României, în 1 iulie, concertul din Râmnicu Vâlcea, care s-a desfășurat în Sala Lahovari a Filarmonicii Ion Dumitrescu, în data de 18 octombrie, concertul din Iași, susținut în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu, în 2 noiembrie, concertul din Cluj-Napoca, desfășurat în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic al UBB, în 24 noiembrie și cel din Alba Iulia, susținut în Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail, în 25 noiembrie - Corul Regal va concerta sâmbătă, 8 iunie 2019, în Sala cu Orgă din Chișinău, începând cu ora 18:00. Intrarea este liberă.

Cele 3 concerte desfășurate în 2019, la Chișinău, Cernăuți și Balcic, vor fi dedicate memoriei Reginei Maria, Suverana care a avut un rol decisiv în consființirea proiectului Marii Uniri, în cadrul Conferinței de Pace de la Paris din anul 1919.

Acest turneu reprezintă debutul noii formule de concert a ansamblului nostru și debutul dirijorului Andrei Stănculescu la pupitrul Corului Regal.

Invitatul special al concertului este CAPELA CORALĂ „MOLDOVA” a IPNA Compania „Teleradio-Moldova”, colectiv Emerit din Republica Moldova, condus de dirijorul GABRIELA TOCARI și acompaniat la pian de OLGA PEICEVA. În calitate de solistă va evolua soprana TATIANA COSTIUC, Maestru în Artă și
solistă a Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chișinău

Amfitrionul serii va fi tânăra actriță Alexandra Apetrei.

Așadar, Corul Regal a evoluat și va evolua pe parcursul turneului alături de diferite ansambluri corale care își desfășoară activitatea în cele 8 orașe ale itinerariului. În plus, repertoriul ales de către Corul Regal cuprinde creații ale unora dintre cei mai importanți compozitori români de ieri și de azi, din toate provinciile istorice ale țării noastre.

Corul Regal dorește să implice în mod activ generația tânără în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a afirma și dovedi că tinerii își asumă valorile și idealurile naționale.

Centenarul este despre trecut, despre prezent, dar, mai ales, este despre viitor. Așadar ne dorim ca acest turneu să fie un preambul al unei campanii de promovare a vieții corale românești, care să se desfășoare în perioada ce va urma.

Nu în ultimul rând, turneul Capitalele Unirii va aduce un omagiu Familiei Regale a României, care a contribuit decisiv la realizarea evenimentelor din anii 1918-1919.

Mai multe detalii despre Corul Regal puteți afla accesând site-ul nostru
oficial.

Трейлер
Netflix опубликовал новый трейлер боевика «Бессмертная гвардия»

Сериалы
«День сурка» может стать сериалом

Что происходит
10 самых лучших фильмов про спорт