Trupa Alternosfera a lansat un videoclip pentru piesa Fântânile

Trupa Alternosfera a împlinit 20 de ani de existenţa şi cu această ocazie a lansat videoclipul şi piesa "Fântânile". Această creaţie vizuală este un veritabil scurt metraj, o poveste estică gri, pe care o puteţi urmări în cadrul articolului.

"Fântânile" este poate cea mai complexă piesă Alternosfera, reunind pe lângă elementele de rock alternativ şi o latură orchestrală. Single-ul şi clipul său nu au sosit întâmplător, ci au rolul de a aniversa 20 de ani de la înfiinţarea formaţiei. Acesta este al doilea single de pe viitorul LP, care va debuta la începutul lui 2019.

Lansarea va fi marcată de un eveniment special organizat la Arenele Romane pe 22 februarie. Trupa a luat o pauză de un an de la concerte, perioadă în care s-a concentrat pe lucrul la un nou material. Este al şaselea material discografic din istoria moldovenilor, promovat deja prin single-ul şi clipul "Lucis". Acesta a fost o regândire şi reinterpretare a "Luceafărului" lui Eminescu, scrie infomusic.ro.

Videoclipul "Fântânile" a fost realizat de către Veaceslav Cebotari şi poate fi privit ca un trailer pentru lung metrajul cu acelaşi nume, care va debuta în 2019. Filmul este regizat de către Radu Zaporajan, un tânăr regizor din Republica Moldova, care pare să surprindă o poveste a oamenilor trecuţi de o anumită vârstă. O dramă de familie şi viaţa din satul cel gri şi posomorât din estul Europei, aceasta pare să fie tematica aleasă pentru peliculă.

Judecând după valul nou de regizori care vine din Moldova în ultima vreme, filmul are potenţial să culeagă ceva premii. Igor Cobileanski este cel mai bun exemplu, primind premiul Gopo în 2014 pentru "La limita de jos a cerului" şi realizând apoi producţia "Umbre" pentru HBO Europe. Filmul "Fântânile" este o producţie Diametral Film, P&P Studio, Moldova Film, Pascaru Productions, AS 511 LAB şi e-Cont.

Alternosfera este o formaţie din Chişinău, Republica Moldova, activă din anul 1998 şi foarte apreciată în România. Grupul a fost fondat de 2 prieteni liceeni şi şi-a schimbat componenţa pe parcursul anilor, dar i-a păstrat pe Marcel Bostan şi Marin Nicoară în cadrul principal.