Lady Gaga și Metallica pregătesc o colaborare specială pentru gala premiilor Grammy

După diverse speculații privind un posibil duet Metallica - Lady Gaga la Grammy, a venit și confirmarea oficială. Formația a anunțat pe site-ul Metallica o "colaborare specială" cu Gaga, prilejuită de gala decernării celor mai prestigioase premii ale industriei muzicale.

 

”V-am promis ceva unic la Grammy, așa că suntem absolut încântați să confirmăm faptul că Lady Gaga ne va acompania pe scenă în noaptea galei! Să fiți cu ochii pe CBS duminica aceasta pentru a urmări această colaborare specială”, a scris Metallica pe site-ul trupei.

Metallica a confirmat prezența pe scena premiilor Grammy în ianuarie. Formația este, de asemenea, nominalizată anul acesta în categoria Best Rock Song pentru piesa ”Hardwired”.

 

”Ne simțeam deja extrem de onorați să fim nominalizați, iar acum asta?!!? Suntem mai mult decât extaziați să fim invitați să cântăm la ceea de-a 59-a gală a premiilor Grammy, ce va avea loc duminică, 12 februarie, 2017”, declara formația în urmă cu două săptămâni.

Metallica are în palmares 8 premii Grammy, cariera trupei având în continuare un trend ascendent. Anul trecut, formația a lansat cel de-al 11-lea album de studio, "Hardwired…To Self-Destruct", disc ce s-a plasat pe prima poziție în topul american Billboard 200. Noul album conține 12 piese, compuse de James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett și Robert Trujillo. Materialul marchează o premieră în lunga carieră a formației: este primul disc lansat prin intermediul propriei case de discuri, Blackened Recordings.

Lady Gaga, ce promovează în prezent albumul ”Joanne”, a susținut recent un show de zile mari la Super Bowl 2017. Cameleonica artistă a interpretat live, cu acest prilej, cele mai cunoscute single-uri ale sale: „Poker Face”, „Born This Way”, „Telephone”, „Just Dance”, „A Million Reason” și „Bad Romance”. Pe scenă, a fost acompaniată de un grup de dansatori, având în fundal un cer luminat de drone.