Festivalul de muzică clasică în aer liber ”DescOperă”. Bilete disponibile pe Afisha.md

Publicat: 8 iunie 2023

În perioada 16-18 iunie, Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi va fi din nou gazda festivalului DescOperă - unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est. Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” sub bagheta dirijorului Nicolae Dohotaru, director al TNOB, va da start unicului și celui mai așteptat festivalul de muzică clasică, care este deja la a VI-a ediție.

În acest an, cu un program deosebit și divers, festivalul DescOperă reunește artiști excepționali din Moldova, România și Ucraina, care vor încânta spectatorii în cadrul unor capodopere ale muzicii academice înalt apreciate la nivel mondial.

Biletele sunt deja disponibile și pot fi procurate online pe platforma afisha.md.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să exploreze Rezervația Cultural - Naturală „Orheiul Vechi” - siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor, care păstrează atmosfera secolelor trecute, înfățișând momente din viața cotidiană și cultura strămoșilor noștri, precum și să se delecteze din bucatele tradiționale oferite de gazdele zonei.

În cadrul concertului de deschidere a evenimentului, pe 16 iunie, oaspeții vor putea descoperi frumusețea muzicii clasice prin opera „PAIAȚE” de Ruggero Leoncavallo, pusă în scenă de regizorul Rodica Picireanu și scenograful Iurie Matei.

Pe data de 17 iunie urmează alte două spectacole - ”Istorii de dragoste” și ”Cavalleria Rusticana”, de Pietro Mascagni Corul şi Orchestra Teatrului Național Academic de Operă și Balet din Odesa.

Și în ultima zi de festival, spectatorilor le va fi prezentată opera ”Pescuitorii de Perle” de Georges Bizet, interpretată Opera Națională din Iași.

source:Afisha.md
0