Cel mai bun cântec, album și cel mai bun videoclip al anului 2016

„Top 10 of Everything” se numesc clasamentele pe care prestigioasa publicație americană „Time” le dă publicității la fiecare sfârșit de an, dând verdicte în mai multe domenii.

Astfel, Top 10 Cele Mai Bune Melodii ale Anului 2016 are pe locul 1 piesa „Formation” a lui Beyonce. Expertul Jamieson Cox, care a realizat ierarhia, susține că această piesă, un manifest al feminității negre din SUA, este epilogul perfect al albumului „Lemonade”, „fundația unui turneu mondial gigantic și echivalentul Produsului Intern Brut al unei țări mici în termen de vânzări”.

„Time” face și Top 10 Cele Mai Proaste Melodii ale Anului 2016! În fruntea listei, „Can’t Stop The Feeling” a lui Justin Timberlake, de pe coloana sonoră a filmului de animație „Trolii”. Reținem din motivația realizatorilor acestui top, colectivul „Time”, despre melodie: neinspirată, insipidă, inevitabilă. Recenzia se încheie concludent: „vă rugăm, opriți această melodie!”

Top 10 Cele Mai Bune Albume ale Anului 2016 are un câștigător imprevizibil: „Blond” al lui Frank Ocean.

E un album al unei „schimbări radicale: percuție discretă, puțini invitați speciali, versuri în egală măsură uluitoare și de o imposibilă opacitate”.
Din selecția pe care o facem după „Time”, reținem și secțiunea Top 10 Cele Mai Bune Videclipuri Pop ale Anului 2016. Experta Raisa Bruner desemnează în frunte „Lemonade”, regizat de Beyonce Knowles și Kahlil Joseph, explicând că, de fapt, e un film de artă deghizat într-o selecție de videoclipuri. Este, cităm, „cel mai indelebil (n. red. – greu de șters din memorie) produs pop al anului”. Aici aveți și recenzia făcută, în premieră pe țară, a acestui album, de către specialistul nostru, Marius Ghenț.

source:unica.ro
0