Amy Winehouse, piesă nouă, la aproape 9 ani de la moartea ei

Piesa „Find My Love” este o nouă colaborare între rapperul Nas și Amy Winehouse, decedată în 2011. Cântecul întregistrat cu regretata artistă în timpul unui jam session a fost lansat pe Internet chiar de producătorul muzical Salaam Remi. Este vorba despre același producător care îi aducea împreună pe Amy şi Nas, în 2008.

Termenul de jam session (traducerea mot-à-mot din limba engleză ar fi „sesiune aglomerată”) se referă la acțiunea de a improviza o piesă muzicală de către muzicieni care nu obișnuiesc să interpreteze în formula respectivă și care, într-un context relativ familiar, construiesc linii melodice noi bazându-se numai pe inspirația de moment.

Activitățile de tip „jam-session” sunt folosite de către muzicieni atunci când se urmărește compunerea unei piese muzicale noi sau abordarea unei melodii existente dintr-o nouă perspectivă. Muzicienii mai folosesc această activitate și ca metodă de Socializare de gen|socializare cu membrii propriei bresle.

Nas și Amy Winehouse au mai colaborat şi cu prilejul înregistrărilor pentru „Like Smoke“, cântec inclus pe albumul postum al artistei, intitulat „Lioness: Hidden Treasures“, și „Cherry Wine“ (2012), piesă inclusă pe albumul rapperului, „Life is Good“.

„Să lucrez cu prietenii mei este cea mai tare parte din producerea unei piese”, a declarat Remi despre cântec. Salaam Remi îi considera pe Nas și Amy Winehouse drept „doi dintre partenerii lui de creație de suflet”, simțind o legătură specială cu ei încă de la primul cântec pe care l-au produs împreună.

Remi a colaborat cu Amy în calitate de producător la albumul ei de debut, Frank, și în calitate de co-producător, alături de Mark Ronson, la albumul Back to Back, scrie tabu.ro.

„Find My Love” este un cântec care îmbină influențe de jazz și hip-hop și este disponibil pe platforma de streaming musical online Spotify. Piesa este și primul single de pe albumul lui Salaam Remi, Do It for the Culture 2. Primul Do It for the Culture a fost lansat în 2017.

Amy Winehouse a încetat din viață pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani. Un nou film despre viața cântăreței britanice va fi realizat anul acesta, a confirmat tatăl acesteia, Mitch Winehouse, pentru publicația The Sun. Filmul va fi regizat de Alison Owen, după un scenariu de Geoff Deane, și va fi produs de compania regizoarei, Monumental Pictures.

source:tabu.ro
0