Un moldovean a hipnotizat juriul și a făcut ca lucrurile să dispară la iUmor

S-a născut la Chișinău, dar locuiește la Toronto, Canada, acolo unde a devenit deja cunoscut pentru numerele de magie de-a dreptul impresionante. A zburat peste ocean, doar ca să ajungă și în fața juraților de la iUmor, pentru a-i surprinde cu ceea de știe să facă mai bine – citirea gândurilor, lucru care i-a și reușit.

Yan Markson a venit pe scenă cu mai multe trucuri de magie, dar cel mai spectaculos a fost cel în care a făcut ca mai multe cărți de joc să dispară chiar din mâinile juraților. Delia, Cheloo şi Mihai Bendeac s-au arătat la fel de uimiți de modul în care Yan le-a citit gândurile, motiv pentru care, fără ezitare, tânărul a acces în semifinalele concursului, scrie zugo.md.

Menționăm că Yan a început să activeze la o vârstă fragedă într-o școală rusă de circ, fondată de dinastia Kantemirv, în calitate de clovn, acrobat și magician. Ca tânăr artist, Yan a lucrat în teatre, cluburi de comedie, școli, festivaluri de stradă, parcuri, centre comerciale, expoziții, conferințe, evenimente promoționale, biserici, sinagogi, restaurante, baruri și mii de locuințe.

În 2006, Yan a devenit unul dintre personajele clovnului care a jucat pentru două sezoane ale spectacolului „Cirque Avaia”. În 2008, tânărul a fost unul dintre creatorii „Booff Show”, un spectacol de comedie care se desfășoară în toată Canada în diverse locuri, cum ar fi Wonderland, Royal Ontario Museum și Teatrul Michael J Fox. În 2010, Markson a început să se concentreze exclusiv asupra efectelor de magie și, în special, asupra citirii gândurilor, iar în 2013 a lansat primul său spectacol de citire a minții: „ExperiMentalism”.

În 2015 a fost recunoscut ca „Top Magician” la Toronto de către BlogTo, whatToDoToronto.com, sparkGig.com și a fost finalistul „Entertainer of the Year” la Canadian Events Industry Awards.

source:zugo.md
1