Un fotograf din Moldova a obținut medalia de aur în Bulgaria

Maestrul fotograf Valerie Volontir, laureat al mai multor saloane și concursuri internaționale, redactor-șef al revistei NOI, a fost distins cu medalia de aur la Salonul Internațional de Fotografie Artistică, ediția 2020, care a avut loc recent în orașul Sofia, Bulgaria, sub egida Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP).

Potrivit președintelui Uniunii Artiștilor Fotografi din R. Moldova, Anatol Poiată, la eveniment au participat artiști fotografi din Argentina, China, Franța, India, Italia, R. Moldova, Rusia, SUA și alte țări. 

La concurs au fost prezentate peste 5.000 de fotografii în cadrul a cinci secțiuni, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Valerie Volontir a obținut medalia de aur la secțiunea femei, pentru fotografia ”Trei surori”, care reprezintă trei călugărițe de la Mănăstirea Suruceni. De asemenea, el s-a ales cu o mențiune la secțiunea copii, pentru fotografia ”Adio, școală”.

”Este a noua medalie de aur pe care am obținut-o la concursuri și saloane internaționale de artă fotografică”, a menționat proaspătul laureat.

Valerie Volontir s-a născut pe 9 octombrie 1953, în satul Glinjeni, raionul Șoldănești. În 1977 a absolvit Facultatea de Filologie, secția ziaristică, a Universității de Stat din Moldova. Este membru al Uniunii Jurnaliștilor din R. Moldova, membru al Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP). 

Deține titlul Excelență FIAP. A participat la peste 300 de saloane și concursuri internaționale. A obținut medalia de aur la saloanele și concursurile internaționale de artă  fotografică din Danemarca (1995), Rusia, Jocurile Delfice Internaționale (2000), Turcia (2001), Portugalia (2003), Polonia (Marele Premiu și medalia de aur, 2004), Turcia (2006 și 2007), Macedonia de Nord (Marele Premiu și medalia de aur, 2010) și Egipt (2012).

Este angajat la revista NOI din 1977. Din 1994 este redactor-șef al acestei publicații. A editat volumele ”Întâlniri la poalele vulcanilor” (1978), ”File din cartea naturii” (1988), ”Fereastra cu gutui” (1991) și  ”INEDIT. Dialog cu actorul, regizorul și interpretul Mihai Volontir” (2016).  

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:moldpres.md
0