Kristen Stewart va prezida juriul Berlinalei în 2023

Publicat: 29 decembrie 2022

În prezent lucrează la regia lungmetrajului ei de debut. Kristen Stewart a fost aleasă preşedinta Juriului Internaţional al celei de-a 73-a ediții a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, se vede pe site-ul oficial al festivalului.

„Tânără, strălucitoare şi cu o cantitate imensă de lucru în spate, Kristen Stewart este puntea perfectă între Statele Unite şi Europa", susţin directorii de Festival, Mariette Rissenbeek şi Carlo Chatrian, care sunt încântaţi de actriţa americană, care este şi scenaristă şi regizoare.

Kristen Stewart, considerată unul dintre cele mai proeminente tinere talente de la Hollywood, este prima actriţă americană care a primit premiul César pentru rolul ei din Clouds of Sils Maria din 2015 al lui Olivier Assayas, în care joacă alături de Juliette Binoche.

Pe lângă cariera ei excepţională, mai comunică Berlinala, actriţa a avut debutul ca scenarist şi regizor odată cu filmul Come Swim din 2018, iar în prezent lucrează la regia lungmetrajului ei de debut, adaptarea cinematografică a The Chronology of Water, romanul Lidiei Yuknavitch.

source:Afisha.md
0