Ce expoziții pot vizita locuitorii capitalei în muzee?

Publicat: 28 aprilie 2022

Muzeele din Chișinău redau în detalii esența culturii poporului nostru. Cultura ne unește pe toți, fiind factor de bază al societății în care trăim. Iar pentru a cunoaște tot ce este în jurul nostru, muzeele din Chișinău, în această perioadă, ne prezintă expoziții prin care putem descoperi adevăratele valori ale neamului nostru.


Expoziție: Tricolorul – Simbol al Demnității

Expoziția Tricolorul – Simbol al Demnității reunește peste 70 de piese muzeale, în special imagini fotografice care reflectă evenimente epocale din istoria recentă a Republicii Moldova. Este vorba de Marile Adunări Naționale din 31 august 1989 și 27 august 1991, Podurile de Flori, Prima ediție a Sărbătorii Naționale Limba noastră din 31 august 1990 care a culminat cu redeschiderea după restaurare a monumentului lui Ștefan cel Mare – epicentru spiritual al renașterii naționale.

Expoziția foto-documentară „Tricolorul – Simbol al Demnității” are loc în holul de la etaj a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, Chișinău, str. 31 August 1989, 121A, în perioada 27 aprilie - 31 mai 2022.

Program de vizitare: Zilnic, între orele 10:00 și 18:00
Plata de intrare: 10 lei


Frumuseți înaripate

La data de 21 aprilie 2022, în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, a fost vernisată o expoziție cu genericul Frumuseți înaripate. În debutul evenimentului, directorul general al muzeului, domnul Petru Vicol, a menționat că expoziția este prilejuită de Ziua Mondială a Pământului, marcată anual pe 22 aprilie. El a accentuat „importanța ornitofaunei decorative și necesitatea protejării păsărilor, în vederea conservării patrimoniului natural”.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală întreprinde măsuri și acționează în vederea cercetării, protecției și valorificării florei și faunei, deținând una din cele mai bogate colecții zoologice, care a fost completată pe parcursul a celor peste 130 de ani de activitate. Instituția găzduiește și un vivariu în care vizitatorii pot admira numeroase specii valoroase de păsări.

În cadrul expoziției sunt expuse specii de păsări decorative din colecțiile de științe ale naturii din patrimoniul Muzeului. Vizitatorii pot admira o variată colecție de specii sălbatice, precum fazani, păuni, papagali, rase ornamentale de porumbei și găini decorative, cât și alte specii de păsări.

Expoziția va fi deschisă publicului până la 30 iunie 2022.

Program de vizitare: Zilnic (înafară de luni), între orele 10:00 și 17:00
Plata de intrare: 10 lei


Operadeweekend

Muzeul Național de Artă al Moldovei a inaugurat expoziția permanentă de grafică #Operadeweekend

Astfel, fiecare sfârșit de săptămână (sâmbătă și duminică) va fi unul deosebit prin expunerea unei lucrări de grafică din colecția muzeului.

Acest proiect are ca scop promovarea patrimoniului muzeal și cultivarea publicului prin prezentarea lucrărilor în original, oferind vizitatorilor un spațiu agreabil de studiu, pe fundal cu muzică specifică epocii operei expuse. 

Program de vizitare: Zilnic, între orele 10.00 și 18.00.
Plata de intrare: 10 lei

Pentru mai multe informații, fiți în continuare cu ochii pe noi.

source:Afisha.md
0