George Clooney îi va ajuta pe elevii din familii defavorizate

George Clooney a anunţat lansarea unui program educativ conceput să pregătească elevii de liceu din Los Angeles, provenind din medii defavorizate sau din rândul minorităţilor, pentru a urma cariere în industria cinematografică, notează Agerpres.

Programul, care va fi sponsorizat de Clooney, dar și de Eva Longoria ("Desperate Housewives") şi Don Cheadle (supereroul War Machine din saga Marvel), va debuta în septembrie 2022 şi va viza iniţial adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani dintr-un liceu din centrul Los Angeles-ului, urmând să fie extins şi la alte școli publice din oraş.

„Scopul nostru este să reflectăm mai bine diversitatea ţării noastre, iar asta înseamnă să începem devreme”, a declarat Clooney.

Elevii vor învăța „tehnici de cameră, montaj, efecte vizuale şi sunet şi se vor familiariza cu toate oportunităţile de carieră pe care această industrie le oferă”, a explicat actorul.

Și producătorii de muzică Dr Dre şi Jimmy Iovine, în parteneriat cu alte instituţii din metropola californiană, au anunțat recent un parteneriat similar.

Lipsa diversităţii de la Hollywood, atât în faţa cât şi în spatele camerei, a fost criticată în ultimii ani, în special prin campania #OscarsSoWhite lansată în 2015 pentru a denunţa predominanţa artiştilor albi în nominalizările la Oscaruri.

source:filmnow.ro
0