Frumusețea bulelor de săpun înghețate surprinsă de un fotograf canadian

Mai multe imagini fascinante surprind momentul în care baloanele de săpun îngheață și devin solide, transformându-se în globuri de cristal.

Jocul naturii nu ne este întotdeauna la îndemână, dar, cu ajutorul tehnologiei, ne putem bucura de fenomenele sale imperceptibile. Mai multe imagini splendide surprind în timp real frumusețea baloanelor de săpun care îngheață în ger.

Fotograful Don Komarechka, în vârstă de 32 de ani, din Barrie, Canada, ne ajută să vedem baloanele de săpun în diferite puncte de îngheț, adăugând câteva filtre foto care adaugă strălucire imaginilor, scrie eva.ro.

N-a fost deloc ușor, pentru că trebuia să prindă imediat clipa în care începea procesul de îngheț: "Am fost uimit cât de repede înghețau bulele de săpun și deveneau solide. Am mai fotografiat fulgi de zăpadă și apa înghețând, așa că acesta a fost un pas natural înainte", a spus autorul imaginilor. "Condițiile ideale pentru ca baloanele să înghețe sunt între -8 grade Celsius și -20 de grade Celsius, iar aerul să fie calm. Orice pală de vânt poate strica aceste creații fragile", a mai spus Komarechka pentru Daily Mail.

El a dezvăluit și "rețeta" baloanelor: "Sunt făcute dintr-un amestec de trei părți apă și două de săpun, iar o parte este din sirop de porumb. Baloanele sunt suflate cu un pai și în spatele lor se află un panou reflectorizant care face cristalele vizibile și le conferă strălucire." 

"Mereu am fost fascinat de lumea de dincolo percepțiile noastre, iar fotografia este o explorare a ei. Acest lucru nu se întâmplă des în lumea noastră, fizica este frumoasă - și e foarte rar când oamenii asociază fizica cu frumos."

source:Eva.ro
3