Cele mai vizitate 14 orașe din întreaga lume pe care trebuie să le vezi

Nu ți-ai planificat încă viitoarea vacanță? Ei bine, nici nu ar trebui să te preocupi deoarece ți-am pregătit o listă curprinzătoare cu 14 dintre cele mai vizitate orașe din întreaga lume și pe care trebuie să le vizitezi.

Fie că ești adepta călătoriilor mai liniștite, preferi să ai parte de o experiență inedită în fiecare zi sau vrei să te lași surprinsă de frumusețea orașului, cu siguranță vei găsi un oraș care să fie pe placul tău.

1. Bangkok

Bangkok-ul este capitala Thailandei, dar și cel mai impresionat oraș în care poți merge. De ce spunem asta? Pentru că este printre cele mai fascinante locuri în care poți merge. Dacă încă nu știi ce anume să vizitezi, află că poți merge la Templul Zorilor, Grădina Zoologică, Templul lui Buddha. Pe lângă temple, poți vizita și muzee, precum Muzeul Național de Artă, Muzeul Subacvactic Siam sau Muzeul de Etnografie.

2. Paris

Se spune că Parisul este unul dintre cele mai fascinante orașe, dar și un oraș bogat în atracții turistice. Dacă ajungi în Paris, trebuie neapărat să vizitezi Turnul Eiffel, Castelul Versailles, Notre Dame sau Muzeul Luvru. Pe lângă asta, trebuie să încerci și preparatele lor tradiționale, mai cu seamă că francezii sunt recunocuți pentru brânzeturi sau preparate din carne.

3. Londra

Chiar dacă este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa, Londra rămâne un oraș fascinant, în care anual milioane de turiști ajung să viziteze acest oraș. Dacă încă nu ai ajuns în Londra, există nenumărate atracții turistice, precum British Museum, National Gallery. Dacă ești pasionată de modă, trebuie să vizitezi Victoria & Albert Museum, care este un muzeu specializat în arte decorative, bijuterii, dar și obiecte de mobilier.

4. Dubai

În mod cert, un oraș precum Dubai este cu adevărat fascinant. Chiar dacă a ajuns să fie cunoscut drept o destinație de shopping, priveliștea de vis cu siguranță îți va plăcea de cum ajungi acolo. Unul dintre cele mai frumoase locuri din Dubai este Burj al Arab.

5. Singapore

Dacă vrei să ajungi într-un loc de vis, află că Singapore este destinația pe care o cauți. Singapore este un oraș la care vezi la tot pasul clădiri cu o arhitectură impresionantă. Pe lângă asta, este un oraș civilizat și plin de verdeață, ideal dacă vrei să petreci și timp în natură.

6. New York

New York-ul este unul dintre cele mai minunate orașe și care te va fascina cu siguranță. Printre atracțiile turistice pe care trebuie să le bifezi sunt Empire State Building, Madame Tussauds sau Rockefeller Center.

7. Istanbul

Istanbul a ajuns unul dintre cele mai vizitate orașe datorită peisajelor pe care le are de oferit. Dacă nu ești hotărâtă de locul în care vrei să îți petreci următoarea vacanță, în Istanbul poți încerca nenumărate preparate delicioase, precum kebap, borek sau baclavale.

8. Tokyo

Tokyo este un oraș care merită să fie explorat, mai cu seamă dacă nu ți-ai planificat următoarea vacanță, merită să îi acorzi o șansă. Printre obiectivele turistice se numără Palatul Imperial, Templul Senso-ji, Templul Meiji, Muzeul Național Tokyo sau Turnul Tokyo.

9. Antalya

Plajele extrem de fabuloase din Antalya sunt vizitate an de an de turiști. Dacă vrei să ai parte de o vacanță liniștită, în care să te bucuri de natură, plaje încântătoare, atunci Antalya este destinația ideală. Poți vizita Poarta lui Hadrian, care este cea mai veche construcție din Antalya.

10. Seoul

Seoul este cu siguranță un oraș fascinant și care îmbină atât elemente moderne, cât și vechi. Dacă ajungi în Seoul, trebuie să vizitezi o serie de palate regale, precum Gyeongbokgung Palace, Myeongdong sau Namsan.

11. Phuket

Dacă ești adepta destinațiilor exotice și a experiențelor, află că Phuket este locul în care trebuie să ajungi. De la plaje, temple, insule, sau rezervații din natură, toate te vor încânta și te vor face să pui Phuket pe lista destinațiilor în care să călătorești.

12. Milano

Milano este destinația ideală pentru un city-break și nu numai. Dacă vrei să călătorești într-un oraș bogat cultural, află că Milano trebuie să se afle pe lista ta. Dacă ajungi în Milano, trebuie să vizitezi Domul, Galeria Vittorio Emanuele II sau Parcul Sempione.

13. Palma de Mallorca

Palma de Mallorca este una dintre destinațiile în care trebuie să ajungi, mai cu seamă dacă îți dorești o vacanță la malul mării. Însă, nu te gândi că Palma de Mallorca este recunoscută doar pentru plaje, ci și pentru nenumăratele catedrale, castele sau palate pe care le poți vizita, precum Palatul Almudaina, Castelul Bellver, Castelul de San Carlos, Catedrala Santa Maria, Biserica Santa Eulalia, Santa Catalina, Bazilica Sant Francesc.

14. Bali

Bali este una dintre cele mai populare insule din Indonezia. Dacă vrei să ai parte de o vacanță în inima naturii, atunci următoarea ta vacanță ar trebui să fie în Bali. Pe lângă faptul că poți alege să te cazezi la hoteluri de lux sau chiar în casele localnicilor, poți vizita nenumărate temple, precum Pura Ulun Danu Bratan, Tanah Lot, Uluwata, sau Goa Gajan.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Elle.ro
0