12 destinații pe care trebuie să le vizitezi anul viitor

Dacă încă nu ți-ai făcut planurile în ceea ce privește destinațiile din anul următor, atunci nu îți face griji. 

Venim în ajutorul tău și îți propunem o listă cu 12 atracții turistice pe care să le ai în vedere în cazul în care te întrebi unde ar mai trebui să călătorești. 

Atunci când alegi următoarea destinație pentru vacanță, trebuie să fii extrem de atentă la toate detalii. De la biletele de avion, cazare, până la activitățile pe care le vei face. Așa că, cel mai bine ar fi să îți planifici cu mai mult timp înainte viitoarele escapade.

Fie că vorbim de un loc aproape de casă, sau chiar opusul, unul exotic și menit să îți ofere experiențe de neuitat, lista noastră cuprinde destinații pentru toate gusturile:

1. Canada

Una dintre destinațiile în care ar trebui să ajungi anul viitor este Canada. Spunem asta deoarece este o zonă bogată în peisaje, lacuri, munți, păduri, cascade. Pe lângă asta, mai este și o altă parte mai modernă a orașului. Printre locuriile pe care trebuie să le vizitezi se numără Cascada Niagara, Labrador & Insula Terra Nova, Parcul Național Banff sau Turnul Calgary. 

2. India

De câțiva ani, India este una dintre cele mai căutate destinații de vacanță, mai cu seamă că reprezintă o cultură pe care niciodată nu apuci să o descoperi în totalitate. De la Taj Mahal, Templul de Aur, Fortăreața Roșie sau plajele din Goa, poți găsi nenumărate locuri fascinante pe care să le vizitezi. 

3. Japonia

Într-adevăr, Japonia este o atracție turistică extrem de fascinantă. Pe lângă mix-ul de nou și vechi pe care îl poți surprinde la tot pasul, Japonia mai este recunoscută și pentru atracțiile turistice precum Muntele Fuji, Muzeul Memorial din Hiroshima, Templul Fushimi Inari din Kyoto sau muntele Naryna-San. 

4. Muntenegru

Dacă ai nevoie ca în următoarea vacanță să te relaxezi, atunci în mod cert destinația ar trebui să fie Muntenegru. Dacă ajungi în Muntenegru, ar trebui să vizitezi Sveti Stefan, Kotor, Parcul Național Durmitor sau Canionul Tara.

5. Africa de Sud

Dacă îți dorești o excapadă în inima naturii, departe de haosul cotidian, atunci ar trebui să mergi în Africa de Sud. Nu doar că este un loc plin de mister și în care te poți reconecta cu natura, dar este precum o oază de care ai nevoie pentru a-ți reîncărca bateriile. Printre atracțiile turistice se numără Canionul Blyde River, Portul Victoria și Alfred și Drakensberg.

6. Europa Centrală

Chiar dacă este aproape de casă, acest lucru nu înseamnă că este mai puțin atractivă față de celelalte destinații. Ba din contră, cei mai mulți aleg să își facă vacanțele în Europa Centrală datorită acestui lucru. Printre cele mai interesante locuri în care trebuie să ajungi includem Germania, Austria, Ungaria și Slovacia. 

7. Rusia

Din lista noastră nu puteam să nu includem și Rusia, care te va fascina încă de la prima vizită datorită abundenței de artă, literatură și istorie. Cu siguranță atracția turistică pe care o ai în minte este Piața Roșie, însă, pe lângă ea, ar mai trebui să vizitezi Kremlinul, Mausolelul lui Lenin, Galeria Tretyakov și Catedrala Adormirii.

8. Marrakech

Marrakesh este cunoscut drept cel mai mic oraș din Maroc, astfel că acest oraș are o întreagă istorie pe care trebuie să o descoperi. Chiar dacă nu este o destinație atât de vizitată de către publicul larg, dacă ajungi în Marrakech nu ar trebui să ratezi Moscheea Koutoubia, Medina Souks, Palatul Bahia și Muzeul Marrakech.

9. Dubai

Nu mai este nevoie să îți spunem că Dubaiul a ajuns extrem de repede una dintre cele mai apreciate destinații. Astfel că, dacă te pregătești să pleci în Dubai, nu ar trebui să ratezi Burj Khalifa, Palm Jumeirah, Moscheea Sheikh Zayed, Dubai Marina.

10. Portugalia

Portugalia este una dintre destinațiile cunoscute pentru orașele Porto și Lisabona, care sunt extrem de spectaculoase. Cel mai pitoresc sat din Portugalia este Piodao, iar pe lângă asta, în Portugalia poți găsi nenumărate peisaje magnifice, mai cu seamă din Algarve. 

11. Londra

Previzibil sau nu, însă Londra este printre destinațiile în care ar trebui să ajungi anul viitor. Spunem asta pentru că într-adevăr este un oraș care merită vizitat și explorat în detaliu. De la Big Ben, London Eye, Tower of London, British Museum, Madame Tussauds, cu siguranță vei găsi locuri minunate și interesante de vizitat.

12. Cancun

Dacă vrei să ai parte de o vacanță cu adevărat exotică, atunci răspunsul este Cancun. El este cunoscut pentru drept cea mai vizitată destinație din Mexic și este recunoscută pentru nenumăratele plaje pe care le are, precum Golful Mexic, care este o plajă exotică. 

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Elle.ro
0