Top restaurante în afara Chișinăului unde poți mânca gustos și sănătos

Top restaurante în afara Chișinăului

Sezonul toamnă– iarnă este momentul perfect pentru o escapadă în afara Chișinăului și o cină deosebită în restaurantele cu cele mai gustoase și sănătoase bucate.

Ți-am pregătit o listă de restaurante în afara orașului unde poți merge într-un weekend cu prietenii sau familia sau chiar petrece un eveniment special:


Restaurant la Vinăria Asconi

Vinăria Asconi, amplasată în satul Puhoi, la doar 30 km de Chișinău se poate mândri cu 2 restaurante care sunt și în preferințele vizitatorilor.

  • Restaurantul Asconi– a fost primul restaurant fondat de către echipa vinării de la Asconi, care are la bază tradiții și cele mai gustoase mâncăruri tradiționale moldovenești.

  • Restaurantul Sol Negru – reprezintă o combinație dintre bucatele tradiționale moldovenești și cele balcanice, servite cu vinurile selecte de la Asconi.

Meniul restaurantelor din cadrul vinăriei este unul variat : de la sarmale și plăcinte gustoase ca la bunica acasă, până la frigărui și pește.

Deserturile restaurantului îți vor lăsa gura apă, pentru că în meniu poți găsi: Păpănași cu smântână și dulceață, colțunași cu vișine și sos de vin, clătite coapte și alte delicii. 

După o masă copioasă, poți să faci o excursie prin vinărie, în timp ce vei savura din vin, vinificatorii vă vor explica despre procesul de vinificație.

Restaurant la Vinăria Asconi

Prețul excursiei și degustării începe cu 150 de lei per persoană

Program: luni – duminică, 11:00 – 17:00

Adresă: satul Puhoi, raionul Ialoveni

Tel.:  +373 79988133, +373 79988633, +373 79950290


Restaurantul de la Vinăria Poiana

Restaurantul este amplasat la doar 30 km de Chișinău, într-o zonă pitorească care propune excursii prin vinărie, o locație perfectă pentru o cină specială și un meniu select conceput pentru orice gust.

Dacă ești vegetarian, la restaurantul de la Vinăria Poiana vei găsi un meniu special: un cappuccino de conopidă, nu este o cafea dar e o mâncare pentru adevărații gurmanzi.

Gustă ginocchi și vei simți adevărata tradiție italiană, iar desertul ,, Moldova mea’’ va completa această experiență.

Restaurantul de la Vinăria Poiana

În meniul restaurantului poți alege : fileu de bivol, tartar de păstrăv, salată caldă din iepure, prepeliță cu porumb, supă de pește, zeamă și alte mâncăruri apetisante.

Restaurantul din satul Ulmul este renumit pentru servirea mâncării, bucătarii și chelnerii servesc mâncarea într-un mod deosebit și fac un adevărat spectacol din acest proces.

Restaurantul de la Vinăria Poiana

Pentru a vizita acest restaurant, rezervarea trebuie făcută din timp:

Adresă: satul Ulmu

Mobil: (+373) 76 711111

Email: vinariapoiana@gmail.com

Program:  miercuri-vineri, între orele 11.00-19.00 

                sîmbătă-duminică – 10.00-20.00.

Agro pensiunea Butuceni

Agro pensiunea Butuceni

La doar 47 km de Chișinău, la Orhei în satul Butuceni poți vizita un loc pitoresc care te va încânta cu mâncarea tradițională gătită după rețetele bunicilor .

În meniul agropensiunii poți găsi plăcinte, sarmale, tocăniță, carne, mămăligă fiind servite în veselă de lut.

Aroma bucatelor o vei simți încă de la intrare în restaurantului pensiunii din Butuceni, iar ospitalitatea localnicilor îți va crea o atmosferă plăcută.

Program: luni – duminică, 02:00 – 21:00

Adresă: raionul Orhei, complexul istorico-cultural Orheiul Vechi, s. Butuceni

Tel: +373 235 56 906, +373 796 17 870;


Complexul Epoca de piatră

Complexul este situat la doar 5 km de Orheiul Vechi, iar atmosfera este una deosebită datorită unui design absolut diferit.

Vizitatorii afirmă că drumul spre restaurant din Orhei este ca un adevărat labirint, iar decorul este unul antic, pe pereți puteți observa desene și animale ce presupune c-ar fi trăit în acele vremuri.

Odată ce ajungi în interiorul restaurantului ești întâlnit cu o muzică populară și foc pe lemne, iar decorul și lucrurile expuse creează o adevărată poveste.

Complexul Epoca de piatră

În meniul complexului ,, Epoca de piatră’’ veți găsi un asortiment de plăcinte: cu varză, brânză și cartofi, mămăligă cu friptură, pește și cel mai aromat vin.

Astfel, te vei teleporta într-o adevărată epocă de piatră savurând din bucatele tradiționale. 

Complexul este deschis de miercuri până duminică, între 11:00 și 20:00.

Telefon : 37369164445

Locație: Satul Brănești


Crama TUDOR

Crama TUDOR

Crama este situată în raionul Călărași, satul Sadova, o atracție preferată de turiștii care vor să descopere bucătăria tradițională și să guste din vinurile de calitate.

În meniul cramei din Călărași poți găsi cele mai gustoase sarmale la cuptor sau plăcinte. Mămăliga și friptură în combinație cu vinul roșu produse de către vinificatorii din Sadova.

Vinul de la Crama Tudor este produs dintr-o pasiune a vinificatorului Tudor Arghezie, moștenită din generație în generație.

Pe lângă mâncarea delicioasă și vinuri selecte, te poți transfera într-o atmosferă rustică și petrece timpul în sânul naturii, chiar în inima podgoriilor din satul Sadova.

Adresă: satul Sadova, raionul Călărași

Telefon: 0697 63 771


Gril Parc

Gril Parc

La doar 30 km de Chișinău, pe traseul Chișinău– Leușeni, în sânul naturii este amplasat  restaurantul Gril Parc.

Restaurantul din cadrul popasului turistic este perfect atât pentru organizarea unor evenimente speciale, cât și pentru un prânz în mijlocul naturii.

În zilele calde puteți servi masa la terasă, iar în cele mai friguroase și mai posomorâte, în restaurantul spațios.

Meniul restaurantului din apropierea Chișinăului te va încânta cu varietatea de mâncare pe care o propune: bucate din pește, bucate gătite la grătar, bucate gătite la ceaun, salate, ciorbe. Iar pentru cei care își doresc să guste din adevărata mâncare tradițională, restaurantul are și un meniu aparte, denumit ,, Dor de țară– Dor de tradiție’’. În acest meniu se regăsește: Crap prăjit cu mujdei, friptură la ceaun, mușchiuleț de vită cu sos de vișine, mămăligă servită cu brânză și smântână.

Restaurantul Gril Parc este locația perfectă pentru a gusta din renumitul desert Baba neagră sau de a savura papanași românești.

Program: vineri – duminică, 11:00 – 23:00

Adresă: traseul Chișinău – Leușeni

Tel.: +373 693 23 576

source:Afisha.md
0