Cum să faci muştar de casă – Reţeta lui Jamie Oliver

Te-ai săturat de gustul artificial al muştarului din comerţ? Bucătarul Jamie Oliver îţi recomandă o reţetă simplă, cu ajutorul căreia vei învăţa cum să prepari muştar chiar la tine acasă. În plus, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente, iar rezultatul va fi unul delicios.

Ingrediente

- 100 g seminţe de muştar galben
- 150 ml oţet de mere
- 150 ml vin alb
- 4-5 crenguţe de tarhon verde
- 2 linguriţe sare grunjoasă
- apă, opţional

Mod de preparare

Pui seminţele de muştar, oţetul, vinul alb şi sarea într-un vas de sticlă şi îl acoperi cu folie de plastic. Îl dai deoparte şi îl laşi aşa 3 zile. În cea de-a treia zi, pui toate ingredientele într-un blender. Mai întâi alegi frunzele de tarhon şi le dai deoparte, apoi amesteci cu blenderul până la omogenizare. Adaugi câteva linguri de apă, ca să mai subţiezi muştarul, dacă este nevoie. Guşti şi dacă este nevoie, mai pui sare şi piper. Depozitezi muştarul într-un borcan sterilizat şi îl ţii la frigider. Rezistă până la o lună.