Aceste băuturi par a fi cele ma scârboase de până acum

Vin de șoareci, whiskey cu miriapod și alte băuturi dubioase care te fac să vomiți.Citește mai departe pe propriul risc.

Vin de șoareci

Foto: Yun Huang Yong, via flickr.com
„Delicatesa” asta coreeană cică te vindecă de orice, de la boli hepatice până la astm. Cel puțin, așa se spune acolo prin popor. Vinul ăsta dezgustător se prepară înecând 10-15 pui de șoareci în vin din orez și lăsându-i la fermentat un an-doi. Cei care au avut curaj să pună gura pe așa ceva spun că băutura are aromă de benzină. De aici, întrebarea: de unde știu ei ce gust are benzina?

Whiskey cu miriapod uriaș

Foto: shutterstock.com
Prin Thailanda se bea ciudățenia asta de whiskey alb triplu distilat, de 40 grade, cu un ingredient nu tocmai secret: un miriapod tropical veninos gigantic. Din fericire, insecta e detoxificată înainte de a fi băgată la infuzie, deci poți s-o și mănânci după ce termini băutura. Oricum, mă îndoiesc că ai face asta. 15 $ (vreo 60 de lei) costă o sticlă de juma’ de litru.

Bere cu boașe de balenă

Foto: youtube.com
O tradiție gastronomică islandeză presupune castrarea unei balene cu înotătoare (Balaenoptera physalus), afumarea ouălor cu căcăreze uscate de oaie și fermentarea lor într-o bere. Steðji Hvalur 2 se numește și a fost creată special pentru festivalul național Thorrablot, un târg anual de mâncăruri tradiționale.

Vin de pescăruș

Foto: pixabay.com
Dacă pornești într-o călătorie prin zonele arctice ale Pământului, s-ar putea ca inuiții să-ți ofere așa-numitul vin de pescăruș. Rețeta e cât se poate de simplă și de scârboasă: se ia una bucată pescăruș mort, se vâră într-o sticlă de apă și se lasă la fermentat în bătaia directă a luminii solare. La putrezit, mai bine zis. Cică o gură din „vinul” ăsta e de ajuns să te faci mangă pe loc.

source:noizz
0