Wonder Woman este filmul care a bătut recorduri depășind Star Wars la încasări

Femeia-Minune chiar face minuni la box office. Filmul lui Patty Jenkins a întrecut toate așteptările și continuă să strângă bani din întreaga lume, lăsând în urmă titluri precum „Transformers”, „Harry Potter” sau chiar „Star Wars”.

„Wonder Woman” a apărut abia weekendul ăsta în Japonia, iar cinefilii s-au îngrămădit s-o vadă pe Gal Gadot în acțiune. Spectatorii din Țara Soarelui Răsare au contribuit la box office-ul filmului cu 3,4 milioane $ în doar două zile, propulsând încasările totale la suma de 806.2 milioane $.

Imagine similară„Wonder Woman” urcă astfel pe locul 64 în topul celor mai de succes filme din toate timpurile (din punct de vedere financiar). Podiumul rămâne ocupat de „Avatar” (2,78 miliarde $), „Titanic” (2,18 miliarde $) și „Star Wars: The Force Awakens” (2,06 miliarde $).

Chiar dacă n-are șanse la Top 10, Femeia-Minune a întrecut o mulțime de coloși ai cinematografiei. Spre exemplu, al treila film din saga Harry Potter (Prizonierul din Azkaban) ocupă locul 66; „Spider-Man 2”, considerat de mulți a fi cel mai bun film cu supereroi din toate timpurile, ocupă locul 71; „Deadpool”, cel mai de succes film ever interzis minorilor a rămas pe locul 72; până și primul Star Wars (1977), cel care a revoluționat industria filmului și cultura populară, e abia #73 în top. Alte titluri rămase în urmă sunt „Guardians of the Galaxy”, „The Hunger Games”, „Up” și „Gravity”.

Wonder Woman - poster oficialE posibil ca interesul publicului pentru „Wonder Woman” să fi renăscut și datorită reclamei gratuite făcute de James Cameron (chiar dacă e reclamă negativă). Legendarul regizor a dat de pământ cu Femeia-Minune într-un interviu pentru The Guardian: „E o icoană obiectificată, e Hollywood-ul masculin făcând același lucru ca până acum! Nu spun că nu mi-a plăcut filmul, dar – pentru mine – e un pas înapoi”.

Imagine similarăCameron a detaliat, comparând personajul lui Gal Gadot cu Sarah Connor din seria Terminator: „Sarah Connor nu era un <<beauty icon>>. Era puternică, era tulburată, era o mamă groaznică și a câștigat respectul publicului prin tărie de caracter”.
Indiferent ce crede Cameron, „Wonder Woman” continuă financiar pe o pantă ascendentă. Urmează ca Warner Bros. să dea startul campaniei de promovare a filmului pentru premiile Oscar. Dacă strânge nominalizări, indiferent de categorie, nu e exclusă relansarea în cinematografe la începutul anului viitor. Adică și mai mulți bani.

source:noizz
0