Will Smith va juca rolul principal într-un thriller de epocă

Will Smith va fi starul lui Emancipation, un thriller de epocă inspirat de povestea adevărată a unui sclav fugar care şi-a căpătat libertatea alăturându-se Armatei Federale în timpul Războiului Civil american. Conform Variety, regizorul ataşat proiectului este Antoine Fuqua, cunoscut pentru Training Day, The Equalizer şi Olympus Has Fallen.

Eroul real al poveştii este Peter Gordon, un sclav care a fugit de pe o plantaţie din Louisiana în 1863, fiind apoi urmărit de vânători trimişi să-l prindă. Bărbatul şi-a obţinut libertatea alăturându-se Armatei Federale, ce a reprezentat Nordul aboliţionist în Războiul Civil american, scrie cinemagia.ro.

Gordon este celebru pentru o serie de fotografii care îi expuneau oribilele cicatrice de pe spate, cicatrice căpătate în urma brutalelor biciuiri la care îl supuneau stăpânii săi. Aceste fotografii au fost publicate ulterior în Harper's Weekly, cea mai citită publicaţie americană în epocă, devenind un puternic simbol al sclaviei şi determinând mulţi afroamericani liberi să se înroleze în Armata Federală şi să lupte pentru eliberarea sclavilor din Sudul sclavagist.

Povestea impresionantă a eroului şi dorinţa Hollywood-ului de a se sincroniza cu mişcările Black Lives Matter sugerează că proiectul îşi va găsi repede finanţatori. Atât Smith cât şi Fuqua sunt implicaţi acum în alte proiecte, dar ar putea începe lucrul la Emancipation la sfârşitul anului sau la începutul lui 2021.

Iată mai jos imaginea publicată Harper's Weekly, cu rănile care i-au adus lui Gordon porecla de Whipped Peter, Peter cel biciuit.

source:Cinemagia.ro
0