Un film produs de moldoveanul Ion Borș, premiat la Festivalul ,,Huesca” din Spania

Filmul „Plus Minus Unu”, produs de regizorul moldovean Ion Borș a câștigat premiul „Cel mai bun scurtmetraj internațional de debut”, la Festivalul Internațional de Cinematografie „Huesca” din Spania.

La cea de-a 47-a ediție a Festivaluiui Huesca au fost înregistrate 76 de scurtemtraje, din 24 de țări, menționează unica.md.

Cel care reprezentat filmul ,,Plus Minus Unu” în cadrul Festivalului Huesca este Felix Podborski, actorul care a interpretat rolul lui Mihai Pascaru, eroul principal al producției.

Filmul „Plus Minus Unu” povestește istoria unui medic rezident care depistează că unui pacient i s-a pus un diagnostic greşit, iar acesta nu mai poate fi salvat. Tânărul este ameninţat de administraţia spitalului și riscă să fie exclus de la studii, să rămână fără serviciu şi fără locuinţa socială. În ciuda acestui fapt, rezidentul aduce la suprafață adevărul, alegând să lupte de unul singur împotriva sistemului corupt.

Ion Borș s-a născut în 1990 la Chișinău. În 2013, a absolvit Academia de Muzică și Arte Plastice din Chișinău. ,,Plus Minus One” este film de debut al regizorului moldovean.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.


source:unica.md
2