Top 5 filme de văzut iarna. Filmele în ton cu vremea de afară

Top 5 filme de văzut iarna. Pentru a fi în ton cu vremea de afară, ne-am gândit să vă facem un top 5 filme potrivite pentru iarnă. Acestea sunt cele mai bune filme în care acțiunea se desfășoară iarna.

1. It’s a Wonderful Life

It’s a Wonderful Life a fost desemnat de-a lungul timpului de către publicații din toată lumea drept cel mai bun film de Crăciun din toate timpurile. Sub regia lui Frank Copola, clasicul ilustrează povestea în care solidaritatea, sacrificiul și dragostea sunt trăsăturile de bază într-o societate unită atât prin cultură cât și prin tradiții. Acesta este unul dintre filmele care te determină să verși o lacrimă de duioșie oricât de bine ai fi ancorat în realitate.

Care sunt motivele?
Nu îți spunem, te lăsăm să descoperi singur!

2. The Holiday

Două femei nefericite în dragoste, una din Anglia, alta din Statele Unite, se întâlnesc pe un site de schimb de case și decid să schimbe casele între ele de Sărbători. Ce urmează le va lua prin surprindere pe amândouă (nu și pe noi, însă, care ne dorim cu ardoare povești de dragoste cu final fericit, nu-i așa?).

3. Cronicile din Narnia - Leul, Vrăjitoarea și Dulapul

Una dintre cele mai îndrăgite aventuri fantastice ale secolului XX, o poveste fără vârstă, izvorâtă din imaginație pură, prinde în sfârșit viață în această adaptare uluitor de realistă, incredibil de autentică, a capodoperei lui C.S. Lewis. Producția a durat câțiva ani, fiind o premieră absolută în materie de adaptare pentru marele ecran a acestei povești clasice pline de forță, care s-a vândut în peste 100 milioane exemplare în întreaga lume.

În Cronicile din Narnia - Leul, Vrăjitoarea și Dulapul, 4 mici aventurieri care se joaca "de-a v-ați ascunselea" în casa de la țara a unui bătrân profesor dau peste un șifonier fermecat, care îi va purta în locuri la care nu au visat niciodată. Intrând pe ușa șifonierului, ei părăsesc Londra celui de-al doilea război mondial și pătrund în spectaculosul univers paralel cunoscut sub numele de Narnia - un regat de basm, cu proporții magice, în care animalele pădurii vorbesc, iar pe dealuri colindă făpturi mitologice.

4. The Revenant

The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acțiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este prins de un urs grizzly și sfârtecat. 

Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ține companie în ultimele clipe de viață și pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul și fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăște, deși mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit.

5. The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, și ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporții și recuperarea unei picturi renascentiste, dar și lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruște și dramatice ce afectează viața pe continent.

source:a1.ro
0