Top-10 filme ce ne reamintesc că familia este cea mai importantă

Se spune că nicăieri nu-i mai bine ca acasă, în sânul familiei... Timpul petrecut în mijlocul celor dragi ne aduce de cele mai multe ori suport emoțional, sentimentul împlinirii și bucuria apartenenței.

Ne leagă de membrii familiei noastre sentimente, amintiri si proiecte comune. Într-o perioadă a anului în care ne petrecem timpul în familie, iată și o serie de filme pe acest subiect, pe care să le urmărim alături de cei dragi, scrie eva.ro. Într-o perioadă a anului în care ne petrecem timpul în familie, iată și o serie de filme pe acest subiect, pe care să le urmărim alături de cei dragi.

1. Mrs. Doubtfire (1993)

O comedie emoționantă despre o familie care se reîntregeşte după ce tatăl se travesteşte zilnic pentru a lucra ca dădacă şi menajeră în casa fostei soţii. Robin Williams are unul din rolurile sale cele mai populare în Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit, comedia lui Chris Columbus care a devenit, cu 441 de milioane de dolari încasate, al doilea cel mai profitabil film al lui 1993, întrecut numai de Jurassic Park al lui Steven Spielberg. Acest film de familie oferă un mesaj clar despre cât de importantă este familia pentru a te simți fericit și întreg.

2. The Kid (1921)

The Kid este o poveste duioasă despre un fermecător vagabond (interpretat cu candoare de Chaplin) şi un copil abandonat de mama lui. Interpretarea lui Chaplin şi cea a micuţului Jackie Coogan sunt mişcătoare, smulgând spectatorilor atât un zâmbet, cât şi o lacrimă. Filmul combină momente ingenioase de comedie cu elemente emoţionante de dramă şi cu aluzii sociale destul de acide. Bunătatea, mila şi spiritul patern al vagabondului este direct proporţională cu sărăcia sa.

Între copil şi părintele adoptiv se înfiripă o relaţie de iubire ce nu ţine cont de situaţia economică şi care se observă cel mai bine în secvenţa în care autorităţile crude încearcă să smulgă copilul din căminul părintesc, iar tatăl adoptiv porneşte în urmărirea maşinii trimise de la orfelinat, riscându-şi sănătatea şi chiar libertatea pentru a nu fi despărţit de micuţ.

3. The Time Traveler's Wife (2009)

„Soția călătorului în timp” este ecranizarea pentru marele ecran a best-seller-ului cu titlu omonim, despre o iubire care transcende timpul. Clare l-a iubit pe Henry pe parcursul întregii sale vieți. Ea crede că destinul lor este să fie împreună, chiar dacă ea nu are niciun control asupra momentului când iar vor fi separați. Henry este un călător în timp, blestemat să-și trăiască viața în mai multe dimensiuni ale timpului. În ciuda faptului că despărțirile au loc fără niciun avertisment, Clare încearcă să-și construiască o viață cu singura și unica ei iubire.

Rachel McAdams și Eric Bana au fost distribuiți în rolurile lui Clare și Henry. Un film care ne face să prețuim privilegiul de a ne avea tot timpul alături partenerul de viață, omul cu care ne-am întemeiat o familie.

4. It's a wonderful life (1946)

Nu există listă cu titluri motivaţionale care să nu amintească şi această producţie a lui Frank Kapra, ce oferă și una dintre cele mai emoționante momente din istoria filmului - familia reunită lângă bradul de Crăciun. Un înger este trimis să ajute un bărbat aflat în pragul disperării. Îi arată cum ar sta lucrurile dacă el nu ar fi fost: însăși familia lui nu ar fi existat. Vrând-nevrând, lacrimile încep să-ți curgă în final atunci când vezi solidaritatea oamenilor și a familiei, o putere pe care multă lume nici nu știe că o are.

După ce ne-a introdus timp de două ore în viaţa aproape ratată a lui Jimmy Stewart, un personaj obişnuit, Capra ne face să lăcrimăm la imaginea adunării de Crăciun şi la replica dată de copilul protagonistului: „de fiecare dată când sună un clopoţel, un înger îşi primeşte aripile...."

5. The Family Man (2000)

Un basm modern moralizator, o reinterpretare a clasicului It's a Wonderful Life (1946). The Family Man oferă protagonistului, jucat de Nicolas Cage, posibilitatea de a avea o viziune asupra modului în care ar fi arătat viața lui dacă ar fi ales - imediat după liceu - să se căsătorească cu iubita lui de atunci, jucată de Téa Leoni. Ar fi avut copii și o viață de familie împlinită. Așa nu este decât un burlac, cu o situație financiară bună, conducând mașina mult visată, dar singur. Un film despre ce înseamnă familia și în ce constă puterea ei.

6. Kramer Vs. Kramer (1979)

„Kramer Vs. Kramer” deschide subiecte de discuţie deosebit de importante cu privire la familie. Apărut în anii '70 în contextul unor schimbări culturale referitoare la sarcinile membrilor familiei, "Kramer Vs. Kramer" a adus în discuţie nu numai dorinţa femeilor de a avea o carieră, renunţând la "misiunea" de gospodine, ci şi preluarea de către bărbaţi a sarcinilor de îngrijire a copiilor. Schimbarea sarcinilor gospodăreşti în familie a determinat creşterea numărului de divorţuri şi traumatizarea sufletească a copiilor, victime principale ale emancipării familiei.
Joanna Kramer (Meryl Streep) își părăsește soțul.

Ea îi lasă lui Michael (Dustin Hoffman) în grijă toate treburile casei și pe Billy, băiețelul lor de 6 ani... Așa încât, din bărbatul sută la sută dedicat slujbei, Michael e brusc forțat să fie și tată, și mamă. În prima zi când își duce puștiul la școală, nici nu știe în ce clasă e... Ulterior, din ce în ce mai obosit la serviciu, este concediat. Între timp, Joanna îl da în judecată pentru custodia lui Billy. Filmul este deosebit de realist, oferind ambelor personaje principale ocazia de a-şi susţine propriile puncte de vedere cu privire la familie.

7. Little Miss Sunshine (2006)

Deși familia Hoover nu este un model de normalitate, în clipa în care Olive (Abigail Breslin), grăsuță și cu ochelari, viseazã sã câstige un concurs de frumusete, numit "Little Miss Sunshine", toți o susțin și pornesc spre California, înghesuiți în vechiul minibus Volkswagen – o adevărată rablă. Aventura tragi-comică de trei zile prin care vor trece, presărată cu nenumărate surprize, le va schimba viața într-un mod pe care nici unul dintre ei nu și l-ar fi imaginat. Un film în care înțelegi o dată în plus că susținerea familiei e unul dintre marile daruri pe care ți le poate face viața.

8. Paddington 2 (2017)

Filmul de familie pe care îl așteptam de ceva vreme, potrivit lansat pe marile noastre ecrane în preajma acestui Crăciun, pentru că vorbește cu mult umor dar și câteva momente dramatice despre puterea familiei. Paddington, personajul central, este galant, nostim şi înduioşător. Este un urs adoptat de o familie cu doi copii. Nu arată nici pe departe ca un urs peruvian, cum e prezentat în film, ci ca un urs brun carpatin (de altfel, familia care îi dă adăpost se numeşte Brown).

Asta ne face pe noi românii să ne simţim foarte apropiaţi de Paddington, acest ursuleţ atât de familiar prin aspect, punându-ne la egalitate cu cei care au crescut cu seria de cărţi pentru copii „Paddington Bear” şi cu serialele de televiziune britanice. În film, numai puterea cumulată a membrilor familiei Brown face ca ursulețul Paddington să scape de necazuri și să-și reîntâlnească mătușa.

9. Nine Lives (2016)

Înstrăinat de fiica și soția lui pentru că tot timpul i-l acordă afacerii, miliardarul Tom Brand (Kevin Spacey) suferă un accident bizar ce-l face să se trezească prizonier în corpul unui motan. Pe principiul bulgărelui de zăpadă, scenariștii aglomerează tot felul de situații care mai de care mai trăsnite provocate de premisa filmului: ce-ar fi dacă protagonistul, în cazul nostru Tom Brand, ar fi „ferecat” în trupul unui patruped blănos? Filmul oferă și câteva momente emoționante care ne vor pune pe gânduri dacă avem copii - cu privire la timpul pe care îl alocăm familiei și calitatea acestui timp pe care îl investim.

10. A Bad Moms Christmas (2017)

Rulează pe marile noastre ecrane! Filmul plasat în perioada Crăciunului atinge o coardă sensibilă prin prezentarea (adeseori exacerbată) a avatarurilor (dar și a satisfacțiilor) pe care relația mamă-fiică le presupune. Spectatorii se vor recunoaște măcar parțial în situațiile prezentate cu umor în film, iar urmărirea lui poate funcționa ca un catharsis. În orice caz, Mame bune și nebune 2 e un feelgood movie despre cât de frumoasă este, de Sărbători, reîntregirea familiei.

source:Eva.ro
0