The Favourite are cele mai multe nominalizări la Critics Choice Awards

Nominalizările celei de-a 24-a ediţii a premiilor Critics' Choice Awards au fost anunţate luni, cu producţia The Favourite în fruntea acestora.

Potrivit Deadline.com, pelicula biografică a cărei acţiune se desfăşoară la începutul secolului 18 a obţinut 14 nominalizări. Filmul se află pe listă inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” (Yorgos Lanthimos), „cea mai bună acriţă în rol principal” (Olivia Colman) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Rachel Weisz, dar şi Emma Stone).

Un număr mare de nominalizări l-a obţinut şi Black Panther – cele 12 nu îl includ însă şi pe Ryan Coogler ca „cel mai bun regizor”. A beneficiat de atenţie sporită şi First Man (10 nominalizări) al lui Damien Chazelle, ce a fost, de altfel, inclus printre nominalizaţi, alături de starurile filmului, Ryan Gosling şi Claire Foy.

Anul trecut, un alt film al distribuitorului Fox Shearchlight obţinea 14 nominalizări la premiile oferite de Broadcast Film Critics Association. The Shape of Water, al lui Guillermo del Toro, a fost răsplătit apoi la patru din cele 14 categorii – premiile pentru „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor se aflau printre acestea. A primit apoi Oscaruri la aceleaşi patru categorii.

source:Cinemagia.ro
0