Serialul „The Handmaid’s Tale“ va avea un al patrulea sezon

Serialul „Povestea slujitoarei/ The Handmaid’s Tale“, producţie Hulu premiată cu unsprezece premii Emmy şi două Globuri de Aur, va avea un al patrulea sezon, informează Variety.

În prezent, din sezonul al treilea au mai rămas de difuzat trei episoade, notează news.ro. Episoade din sezonul al doilea au fost eligibile pentru ediţia de anul acesta a premiilor Primetime Emmy, pentru care serialul a primit zece nominalizări. Cel de-al treilea sezon va fi eligibil pentru ediţia din 2020, remarcă adevărul.ro.  

Bazat pe romanul omonim al canadience Margaret Atwood, serialul urmăreşte o societate distopică, totalitată - Gilead -, aflată pe teritoriul a ceea ce a purtat numele de Statele Unite. Din distribuţie fac parte Elizabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Ann Dowd, O.T. Fagbenle, Max Minghella şi Samira Wiley. „The Handmaid’s Tale“ e produs de MGM Television.     

Publicat în 1985, romanul „The Handmaid's Tale“ îşi imaginează o societate totalitară din viitorul apropiat, în care femeile fertile sunt forţate să devină sclave sexuale, în cadrul unui program de repopulare a lumii, care se confruntă cu spectrul unui dezastru ecologic. Femeilor le este interzis să citească, nu au voie să îşi administreze singure banii şi sunt obligate să poarte haine ample care să le ascundă formele. Toată lumea spionează pe toată lumea.   

Margaret Atwood, în vârstă de 77 de ani, spunea într-un interviu că romanul ei este o „ficţiune speculativă“, dar, cu toate acestea, fiecare intrigă din carte s-a inspirat din evenimente reale - de la societăţile puritane la poluarea mediului înconjurător, infertilitate, lupta pentru drepturile femeilor, Războiul Rece, arderea cărţilor şi până la sclavie.   

Margaret Eleanor Atwood, născută pe 18 noiembrie 1939, este o scriitoare canadiană, poetă şi critic literar de limbă engleză, autoare a numeroase volume de proză, eseuri şi poezie. A câştigat în anul 2000 premiul Booker cu romanul „The Blind Assasin“, fiind nominalizată pentru acelaşi premiu şi cu alte volume, precum „Cat's Eye“ şi „Alias Grace“. Unul dintre cele mai recente romane ale sale, „Oryx and Crake“, a fost nominalizat atât pentru premiul Booker, cât şi pentru Orange Prize for Fiction. În 2008, scriitoarea canadiană a fost recompensată cu premiul Prinţul Asturiei pentru literatură.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Adevarul.ro
0