Războiul licitaţiilor: mariile studiouri luptă pentru noul film cu Jake Gyllenhaal

Încă de la apariţia sa în Donnie Darko (2001), Jake Gyllenhaal a dovedit că are o mână excelentă la alegerea thrillerelor din carieră. Zodiac, Source Code, Prisoners, Enemy şi Nightcrawler sunt doar câteva exemple.

Se pare că actorul nu şi-a pierdut flerul, cel mai recent proiect al său devenind cauza unui aşa-zis "război al licitaţiilor" între marile studiouri, tranmite cinemagia.ro.

Numele filmului este Snow Blind şi este adaptarea romanului grafic omonim scris de Ollie Masters. Regizor este scandinavul Gustav Möller, care la doar 30 de ani a devenit unul din cele mai hot nume ale genului după apariţia thriller-ului multipremiat Vinovatul/The Guilty, film selectat şi premiat la festivalul Transilvania în 2018 (noi l-am întâmpinat cu o cronică entuziastă) şi lansat ulterior şi în cinematografele din ţară.

Slashfilm şi Deadline anunţă că scenariul filmului este scris de Patrick Ness, care se va ocupa şi de remake-ul Împăratul muştelor pentru regizorul italian Luca Guadagnino. Personajul principal din Snow Blind este Teddy, un elev de liceu care descoperă cu stupoare că familia sa se află în programul de protecţie a martorilor şi că tatăl său (Gyllenhaal) a avut un trecut mult mai aventuros decât îi place să recunoască. Totul se complică atunci când identitatea deconspirată a tatălui atrage în orăşelul de reşedinţă al familiei un bărbat obsedat să se răzbune pe acesta.

Vom afla curând ce mare studio de producţie îşi va adjudeca drepturile de distribuţie. Având în vedere agitaţia din jurul filmului sunt mari şanse ca acesta să intre în curând în producţie şi la anul să-l vedem în cinematografe.

source:Cinemagia.ro
0