РУ / RO

Nu a fost găsit nimic

Specificați solicitarea Dvs.

Filme
Traininguri
Онлайн курс "English for travelers"
ONLINE

13 august

Traininguri
Your Advanced Dose of English
ONLINE

29 septembrie

Traininguri
Иврит
ONLINE

30 septembrie

Traininguri
Английский язык On-line
ONLINE

30 septembrie

Traininguri
Иврит On-line
ONLINE

30 septembrie

Traininguri
Налог на добавленную стоимость, особенности учета и возмещения
Centrul pentru Dezvoltare și Antreprenoriat Moldova-Polonia

19 august

Noul serial cu Al Pacino a fost criticat dur
25 februarie, 14:31717

Memorialul Auschwitz a criticat abordarea aleasă de autorii serialului „Hunters”, numind prezentarea Holocaustului în poveste o „prostie periculoasă”.

Serialul „Hunters", cu Al Pacino în unul dintre rolurile principale, a avut premiera vineri. Seria spune povestea unui grup din New York-ul anilor '70 care vânează nazişti integraţi în societatea americană. Una dintre cele mai controversate scene arată un joc de şah într-un lagăr nazist, unde în loc de piese sunt folosiţi oameni obligaţi să ucidă.

Cei de la Memorialul Auschwitz, care gestionează muzeul deschis în locul în care a funcţionat fostul lagăr nazist din Polonia, a criticat pe Twitter scenele din serial, reproșând lipsa de acurateţe şi implicaţiile riscante.

„La Auschwitz a fost multă suferinţă şi durere, prezentate în mărturiile supravieţuitorilor. Inventarea unui joc de şah nu numai că este o prostie periculoasă şi o caricatură. De asemenea, îi invită pe cei din viitor să nege ce s-a întâmplat. Cinstim victimele păstrând acurateţea faptelor”, au scris reprezentanţii muzeului.

Memorialul a criticat Amazon şi pentru anumite cărţi pe care le oferă utilizatorilor, volume pe care le-a descris drept ”propagandă nazistă antisemită odioasă şi virulentă”.

Creatorul şi producătorul executiv al seriei „Hunters”, David Weil, a răspuns la scurt timp: „Chiar dacă «Hunters» este o poveste dramatică în care apar, în cea mai mare parte, personaje fictive, ea este inspirată de evenimente reale. Dar nu este un documentar. Şi nici nu şi-a propus să fie”, a spus Weil.

Creatorul seriei a explicat şi faptul că scena de şah a fost concepută tocmai „pentru a contracara în forţă variantele revizioniste şi minimalizarea faptelor naziste, arătând în cel mai exagerat mod- cinstit la nivelul reprezentării- sadismul şi violenţa pe care au dezlănţuit-o naziştii asupra evreilor şi altor victime”.

Cineastul susţine că „reprezentările simbolice” ale Holocaustului permit publicului ”să înţeleagă mai bine trauma Shoah-ului şi oferă sensuri care au legătură cu prezentul imediat”.

„Le sunt veşnic recunoscător celor de la Memorialul Auschwitz pentru activitatea lor esenţială pentru păstrarea vie a amintirii victimelor şi a supravieţuitorilor, cum a fost şi bunica mea Sara Weil", a declarat Weil. „Cred că suntem în cea mai mare măsură de aceeaşi parte şi avem în vedere aceleaşi scopuri. Sper să putem continua discuţia privind atingerea acestor scopuri”, a notat cineastul.

Memorialul a mai criticat Amazon şi în perioada Crăciunului. În urma criticilor, platforma online a retras de la vânzare mai multe ornamente de Crăciun care făceau trimitere la lagărul de concentrare de la Auschwitz.

0 au distribuit articolul
Traininguri
Онлайн курс "English for travelers"
ONLINE

13 august

Traininguri
Your Advanced Dose of English
ONLINE

29 septembrie

Traininguri
Иврит
ONLINE

30 septembrie

Noutați asemănătoare