Îți amintești de Gollum din „Stăpânul inelelor”? Cum arată în prezent actorul

Unul dintre cele mai memorabile personaje din „Stăpânul inelelor” este cu siguranță celebrul Gollum și este cel care a făcut virală expresia „My precious“. Puţini însă ştiu cum arată actorul Andy Serkis, cel care se află în spatele acestui personaj iconic.

Andy Serkis s-a născut în Marea Britanie, pe 20 aprilie 1964. Celebrul actor, regizor şi producător a fost nominalizat de-a lungul carierei atât la Globurile de Aur, cât şi la premiile Bafta, iar printre filmele în care şi-a făcut auzită vocea au fost „Stăpânul inelelor“, „Hobbitul: O călătorie neașteptată“, „King Kong“, „Star Wars“ şi „Mowgli: Legenda Junglei“.

În anii trecuţi, Andy Serkis a vorbit, nu doar o dată, despre celebrul rol din „The Lord of the Rings“, afirmând că personajul cunoscut drept Gollum sau Smeagol a fost destul de greu de realizat.

„Condiţia fizică precară a lui Gollum e datorată dependenţei lui de inel. Personalitatea lui şi felul în care se mişcă sunt legate tot de această nevoie. Tremurul din voce are la bază vina pe care o simte că şi-a ucis vărul. Pentru a contura acest personaj, m-am inspirat dintr-o serie de tablouri de Francis Bacon, în care sunt reprezentate genial tortura şi agonia.

Gollum mă va bântui mereu, va fi mereu cu mine, face parte din ADN-ul meu. Cred că atunci când o să îmbătrânesc, o să arat ca el“, a spus actorul.

Urmărește în video cum a fost creat celebrul personaj.

source:ea.md
0