Indiana Jones 5 e primul film regizat de Steven Spielberg

Ultima parte a francizei, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, a fost lansată în 2008.

După ce Harrison Ford își asigura miercuri fanii că el și regizorul Steven Spielberg se ocupă de cel de-al cincilea film din seria Indiana Jones, „în pofida nepotrivirilor de orar și a câtorva disensiuni legate de scenariu”, joi publicația Variety anunță că Spielberg nu va mai regiza Indiana Jones 5.

James Mangold este în discuții pentru a prelua cârmele producției. Spielberg va rămâne doar în postul de producător.

James Mangold ar trebui să schimbe genul, cum a semnat până acum regia filmului despre sport Ford V Ferrari, ce a fost de patru ori nominalizat la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film. James Mangold nu este, însă, străin de francize - a regizat anterior The Wolverine și Logan (elogiat de critică).

După amânări succesive ale producţiei şi ale orarului de lucru, Disney a plasat debutul noilor aventuri ale celui mai faimos arheolog din filme în iulie 2021. Cu noile modificări, e probabil ca această dată de lansare să nu rămână în picioare. Zvonurile despre un nou film al seriei au apărut încă din 2012, când cei de la Disney şi-au recâştigat dreptul de a produce sequel-urile Indiana Jones.

Ultima parte a francizei, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, a fost lansată în 2008 şi, în ciuda cronicilor slabe, a strâns o sumă considerabilă la box office – aproape 800 de milioane de dolari.

Pentru multi fani, întoarcerea la acţiune a lui Indy este surprinzătoare, mai ales după doza mare de radiaţii primită în Crystal Skull. Însă, cum producătorii nu au dezvăluit şi detalii legate de scenariu, avem de aşteptat până ce se va da startul filmărilor şi vor ieşi la iveală informaţii legate de scenariu.

source:Cinemagia.ro
0