РУ / RO

Nu a fost găsit nimic

Specificați solicitarea Dvs.

Filme
Diverse
Drive-in Concert "Moldova Mea"
Aerodrom Vadul lui Voda

1 august

Traininguri
Экспресс- курс "Научись зарабатывать деньги создавая сайты на Tilda"
ONLINE

13 iulie

Traininguri
Курс - Управление Персоналом
ONLINE

14 iulie

Pentru copii
Он-лайн практикум по 3D моделированию “Стань дизайнером интерьера за месяц”
ONLINE

14 iulie

Încă un film a fost descalificat la Oscar 2020
13 noiembrie, 10:19960

Academia Americană de Film (AMPAS) a descalificat a doua producţie înscrisă pentru o nominalizare la categoria Cel mai bun film internaţional. Este vorba despre propunerea Austriei. În urmă cu o săptămână, şi lungmetrajul Nigeriei a fost scos din cursă.

„Joy“, propunerea Austriei pentru o nominalizare la Oscar 2020, a fost descalificat pentru că mare parte a dialogului este în limba engleză, scrie News.ro.    

Regulile Academiei prevăd că „un film internaţional este definit ca lungmetraj (cu durata de peste 40 de minute), produs în afara Statelor Unite, cu dialog predominant în altă limbă decât engleza“. Analiza „Joy“, scris şi regizat de Sudabeh Mortezai, a demonstrat că două treimi din dialog este în limba engleză, potrivit The Hollywood Reporter. În urmă cu o săptămână, filmul nigerian „Lionheart“ a fost descalificat din acelaşi motiv.   

„Joy“, care spune povestea unor prostituate nigeriene din Viena, a avut premiera pe 3 septembrie 2018, la Festivalul de la Veneţia, şi în prezent este disponibil pe Netflix.        

Înainte de „Joy“, Austria a înscris 42 de filme în cursa pentru o nominalizare la categoria numită până anul acesta Cel mai bun film într-o limbă străină. Două, „The Counterfeiters“ (2007) şi „Amour“ (2012), au câştigat, iar alte două titluri - „'38 - Vienna Before the Fall“ (1986) şi „Revanche“ (2008) - au fost nominalizate. 

În prezent, în urma celor două descalificări, numărul total al lungmetrajelor înscrise în cursa pentru o nominalizare este de 91.   

România a propus spre nominalizare „La Gomera“, scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov şi Catrinel Marlon în distribuţie.   

Academia va anunţa cele zece finaliste pentru categoria Cel mai bun lungmetraj internaţional pe 16 decembrie, iar cele cinci filme nominalizate, pe 13 ianuarie 2020, odată cu restul categoriilor.   

Cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020.  

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

0 au distribuit articolul
Diverse
Drive-in Concert "Moldova Mea"
Aerodrom Vadul lui Voda

1 august

Traininguri
Экспресс- курс "Научись зарабатывать деньги создавая сайты на Tilda"
ONLINE

13 iulie

Traininguri
Курс - Управление Персоналом
ONLINE

14 iulie