Horror-ul „Get Out” a întrecut toate așteptările și a scris istorie

Cu sutele lor de milioane de dolari investiți în producție, niciun blockbuster din 2017 nu a reușit să se apropie măcar de performanțele lui „Get Out”. Horror-ul ăsta modest a întrecut toate așteptările și a scris istorie.Filmul a cucerit deopotrivă inimile spectatorilor și ale criticilor, lucru care se vede în rating-uri. Pe IMDB are 7,8 – o notă surprinzător de mare pentru un horror -, iar pe Rotten Tomatoes a atins incredibila valoare de 99%, adică procentajul recenziilor pozitive.

Succesul lui „Get Out” s-a materializat la box office, obținând încasări de peste 250 milioane $ pornind de la modestul buget de 4,5 milioane. Asta înseamnă un ROI (Return on Investment) de 630%, adică atât de profitabilă a fost investiția. Își merită banii.

Al doilea mare succes al anului este thriller-ul „Split” al controversatului M. Night Shyamalan. Cu un buget de 9 milioane $, filmul a scos 277 milioane la box office-ul mondial. Asta înseamnă o rată de recuperare a investiției de 610%. Impresionant. Iarăși, își merită banii. Ca regulă generală, urăsc filmele lui Shyamalan, dar „Split” a fost o surpriză plăcută.

Cel mai profitabil film din toate timpurile rămâne „Paranormal Activity” (originalul din 2007). Cu un buget de 450.000$ și încasări de aproape 90 milioane la nivel global, horror-ul lui Oren Peli a reușit un ROI uluitor de 19.756%. Aproape douăzeci DE MII la sută. A fost un adevărat fenomen la vremea lui, dar din păcate succesul ăsta a dat startul unei întregi serii de filme din ce în ce mai proaste.

Să sperăm că nu se va întâmpla la fel și cu horror-ul lui Jordan Peele. Filmul e foarte bun, dar chiar nu avem nevoie de un Univers Cinematografic Get Out.

source:noizz
0