РУ / RO

Nu a fost găsit nimic

Specificați solicitarea Dvs.

Filme
Traininguri
Экспресс- курс "Научись зарабатывать деньги создавая сайты на Tilda"
ONLINE

13 iulie

Pentru copii
Он-лайн практикум по 3D моделированию “Стань дизайнером интерьера за месяц”
ONLINE

14 iulie

Traininguri
Курс - Управление Персоналом
ONLINE

14 iulie

Traininguri
SMM ПРОДВИЖЕНИЕ. Блок 1: Визуал и работа с контентом
ONLINE

27 iulie

Pentru copii
Занимательная информатика
ONLINE

4 august

Filmul propus de Nigeria la Oscar 2020, descalificat
6 noiembrie, 12:18876

Filmul propus de Nigeria pentru o nominalizare la cea de-a 92-a ediţie a premiilor Oscar nu va putea să participe la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional" deoarece este vorbit majoritar în limba engleză, motiv pentru care Academia Americană a Artelor şi Ştiinţelor Filmului a descalificat luni această peliculă.

Lungmetrajul nigerian, intitulat "Lionheart", cuprinde părţi turnate în limba igbo, vorbită în sud-estul acestei ţări africane, însă restul filmului este vorbit în principal în engleză, fapt ce încalcă regulamentul acestei categorii destinate producţiilor ale căror dialoguri sunt realizate "majoritar în altă limbă decât cea engleză", transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

A fost prima oară când Nigeria a prezentat un film la prestigioasele premii cinematografice americane. Pentru ediţia din 2020 a premiilor Oscar au fost propuse spre nominalizare zece filme africane, cel mai mare număr de până acum.

Prin această descalificare, viitoarea ediţie a premiilor Oscar nu va doborî recordul de 93 de filme care aspiră la preţioasa statuetă la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional" şi va egala ediţia din 2017, când au fost propuse 92 de filme candidate.

De asemenea, descalificarea lungmetrajului "Lionheart", regizat de actriţa Genevieve Nnaji, reduce la 28 numărul filmelor propuse spre a fi nominalizate la această categorie şi care sunt realizate de femei.

Cineasta Ava DuVernay, care în 2018 a devenit prima femeie afro-americană al cărei film a primit o nominalizare la premiile Oscar, a pus sub semnul întrebării decizia de descalificare luată de Academia de film americană, având în vedere că engleza este limba oficială în Nigeria, fostă colonie britanică.

"Engleza este limba oficială în Nigeria. Se interzice acestei ţări să candideze la premiile Oscar pentru că este vorba de limba sa oficială?", s-a întrebat ea.

La ediţia de anul viitor va fi pentru prima oară când premiul va fi decernat celui mai bun lungmetraj internaţional şi nu celui mai bun film într-o limbă străină, după ce membrii Academiei au aprobat schimbarea denumirii oficiale a acestei categorii.

Dintre cele 92 de filme propuse de fiecare ţară participantă, Academia va alege în decembrie un total zece filme străine care aspiră la Oscar, cu unul în plus faţă de precedentele ediţii, la care au fost selectate nouă producţii străine. 

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

0 au distribuit articolul
Traininguri
Экспресс- курс "Научись зарабатывать деньги создавая сайты на Tilda"
ONLINE

13 iulie

Pentru copii
Он-лайн практикум по 3D моделированию “Стань дизайнером интерьера за месяц”
ONLINE

14 iulie

Traininguri
Курс - Управление Персоналом
ONLINE

14 iulie