Filmul cu primul supererou de culoare în rol central a cucerit publicul!

Filmul regizat de Ryan Coogler poate că are unele dintre cele mai bune cronici dintre filmele Marvel, dar a fost și unul dintre cele mai costisitoare proiecte ale companiei. Președintele Marvel, Kevin Feige, a explicat de ce într-un interviu acordat Vulture.com.

„Cred că vă daţi seama uitându-vă la acest film că am investit la fel de mult ca şi până acum, de fapt chiar mai mult decât în ultimele două filme Marvel… Este o poveste grozavă, ce merita să fie prezentată într-un mare fel datorită tuturor acelor considerente politice şi culturale discutate până acum de critici şi public. Dar şi pentru că este un punct de cotitură esenţial în Universul Marvel.”, a spus el.


Deşi nu a menţionat exact la cât s-a ridicat bugetul, spusele lui Feige indică faptul că acesta a trecut de 200 de milioane de dolari şi s-a apropiat de cel al lui Captain America: Civil War- este vorba de 250 milioane de dolari, sumă pe care, drept exemplu, Avengers: Age of Ultron, a depăşit-o. Diferenţa între Black Panther şi titlurile menţionate anterior este însă abundenţa starurilor de calibru. În filmul lui Coogler apar puţine nume cunoscute – nu şi puţini actori talentaţi – iar acest lucru a mai scăzut din costuri.

Costisitoare au fost însă costumele, decorurile şi efectele vizuale, ce au conturat, parcă, un personaj de sine stătător al filmului – teritoriul african al Wakandei. Pe lângă frumuseţea peisajului natural, atenţia ne este captată de cultura formată în acest loc (desene, măşti, ritualuri, dansuri), au remarcat mulţi dintre criticii de film

source:Cinemagia.ro
0