Desenul animat „ARIPI” va fi difuzat în cadrul Festivalului Internațional de Film RAVAC

Pe 2 octombrie, în cadrul Festivalului Internațional de Film RAVAC (RAVAC IFF), publicul va avea posibilitatea să vizioneze desenul animat ”ARIPI”  - primul desen animat de realitate virtuală creat în Republica Moldova.

„ARIPI” are la bază povestea unui astronaut moldovean care în copilărie visa să poată zbura și să fie liber. Protagonistul își duce rutina zilnică ”capturat” în capsula unei nave spațiale, până când, niște probleme tehnice minore îl fac pe erou să piardă controlul asupra navei, ca într-un final aceasta să se prăbușească. Anume acest moment îl determină să-și redesfacă ”aripile”, să revină la visul din copilărie și să se salveze. 

Desenul animat de realitate virtuală ”ARIPI”  a fost lansat în aprilie 2019, iar de atunci a participat la numeroase festivaluri internaționale, printre care Best Shorts CompetitionNeum Animated Film FestivalInternational Independent Film Awards etc. În prezent se află printre cei 9 finaliști ai premiilor VR AWARDS, concurând cu unele dintre cele mai cunoscute studiouri de animație internaționale, precum: „Walt Disney Animation”, „Studios”, „Baobab Studios” și „Fable Studio”.

”ARIPI” poate fi vizionat pe  2 octombrie, la Patria Loteanu, începând cu ora 16:00, sala 1. De asemenea, desenul animat de realitate virtuală poate fi vizionat și în celelalte zile de desfășurare a festivalului, conform programului.

Festivalul Internațional de Film RAVAC (RAVAC IFF), este primul festival internațional de film din Moldova dedicat filmelor de ficțiune . 

RAVAC IFF este organizat de către „Asociația Consumatorilor de Artă” și YOUBESC CREATIVE INSTITUTE cu scopul de a promova arta cinematografică prin prezentarea celor mai semnificative filme ale momentului: filme ce reflectă atât originalitatea și libertatea de exprimare, cât și forme îndrăznețe ale limbajului cinematografic la nivel internațional.

RAVAC IFF dezvoltă, pentru prima dată în țara noastră, o platformă industrială pentru a ajuta cinematografia moldovenească să crească prin organizarea de ateliere tematice pentru regizori, producători și specialiști în domeniu. Ca obiectiv pe termen lung, această platformă tinde să dezvolte o piață regională de coproducție.

Festivalul Internațional de Film RAVAC este un eveniment se desfășoară anual, iar cea de-a doua ediție se va desfășura la Chișinău în perioada 02 - 07 octombrie 2019