Datorită unui tânăr moldovean „Luceafărul” e acum o animație 3D

Uită de Frozen, Coco sau Toy Story! „Luceafărul” e cea mai nouă capodoperă a animației 3D. Ion Cebotari, un tânăr moldovean stabilit în Canada, a muncit non-stop în ultimele trei luni ca să-și transforme poemul preferat într-o animație demnă de marele ecran.

„Luceafărul, de Mihai Eminescu, a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât o poezie. Am pătruns în esenţa poeziei şi am lăsat imaginaţia să zboare; m-am dedicat 101% ca să redau exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor”, spune Cebotari.

Tânărul de 30 ani a parcurs de unul singur toate etapele realizării unei animații (dezvoltare; pre-producție; producție; post-producție). În mod normal, munca asta i-ar reveni unei echipe formată din sute de profesioniști.

Cursurile de animație pe care le-a urmat la Universitatea Laval (Québec, Canada) n-au fost degeaba. După luni întregi de nopți nedormite, Ion și-a publicat pe YouTube scurtmetrajul de 16 minute bazat pe poemul eminescian.

Lumea are numai cuvinte de laudă la adresea filmului, descriindu-l pe profilul de Facebook al lui Cebotari ca fiind: „Emoționant, deosebit, captivant” și – nu în ultimul rând – „foarte fain”.

Poftim, urmărește-l și tu ca să tragi propriile concluzii:


source:noizz
12