Contagion: un film despre un virus ucigaş din China, în topul celor mai vizionate

Thrillerul lansat în urmă cu aproape un deceniu, despre un virus originar din China care se răspândeşte în toată lumea, a ajuns în topul celor mai vizionate zece filme pe iTunes odată cu apariţia coronavirusului care a ucis peste 130 de persoane.

„Contagion“, regizat de Steven Soderberg şi lansat în 2011, a revenit în atenţia publicului şi este printre cele mai vizionate filme ale momentului pe iTunes, alături de producţii recente precum „Joker“ (locul 1), „Once Upon a Time…In Hollywood“ (3) „Parasite“ (4) şi „Hustlers“ (8), potrivit Hollywood Reporter, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Cu o durată de o oră şi 46 de minute, „Contagion“ spune povestea unei femei, interpretată de Gwyneth Paltrow, care se întoarce în Minnesota după o călătorie de afaceri în Hong Kong şi începe să se simtă rău. 

Simptomele par a fi ale unei răceli, însă după 24 de ore moare. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu fiul ei pe care l-a contaminat. Soţul ei, jucat de Matt Damon, supravieţuieşte. 

Filmul urmăreşte ce se întâmplă când un virus mortal originar din China se răspândeşte la nivel global şi creează haos. Între timp, cercetătorii şi autorităţile sanitare încearcă să oprească răspândirea bolii. 

Scris de Scott Z. Burns, „Contagion“ îi mai are în distribuţie pe actorii Marion Cotillard, Bryan Cranston, Laurence Fishburne, Jude Law, Kate Winslet şi Jennifer Ehle.

Un alt film cu o temă similară, „Outbreak“, regizat de Wolfgang Petersen şi lansat în 1995, a ajuns pe locul 86 în topul 100 al celor mai vizionate filme pe iTunes. 

Popularitatea bruscă a acestor producţii se datorează focarului de coronavirus din China. Până în prezent, virusul care a apărut în Wuhan a ucis 132 de persoane, iar alţi 6000 de oameni sunt înregistraţi ca fiind infectaţi cu 2019-nCoV. 

Au fost detectate aproximativ 60 de cazuri în alte 15 ţări, între care Statele Unite, Emiratele Arabe Unite, Franţa şi Germania. 

Coronavirsul este transmisibil de la om la om, iar perioada de incubare este de până la 14 zile.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Adevarul.ro
0