Cele mai surprinzătoare curiozități despre celebrul film Home Alone

De vreme ce am pășit în prima lună de iarnă și odată cu aceasta, se începe și sezonul filmelor tematice, profităm de ocazie pentru a-ți prezenta în acest articol topul celor mai surprinzătoare curiozități despre filmul „Home Alone”.

Producția cinematografică a avut și încă are un succes enorm, fiind difuzată de posturile de televiziune în fiecare an. „Home Alone” este un film de comedie, datat tocmai din 1990. Acesta a fost scris și produs de John Hughes și regizat de Chris Columbus. În film Macaulay Culkin interpretează rolul lui Kevin McCallister. Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar și la două Globuri de Aur, scrie zugo.md.

Sunt totuși multe lucruri despre care amatorii filmului nu au mai auzit până acum, și iată că mentalfloss.com relatează despre câteva dintre ele.

1. Ideea filmului “Home Alone” a pornit de la o scenă din filmul “Uncle Buck” (1989) în care Macaulay Culkin interoghează o bonă din față ușii prin care pot fi strecurate scrisorile și ziarele. Aceeași scenă a fost recreată în “Home Alone”, de dată această cu Culkin folosind deschizătura din ușa pentru a-l ataca pe Daniel Stern.

2. Daniel Stern nu a scos de fapt niciun zgomot în timpul acestei secvențe. Țipătul lui ar fi speriat tarantula, așa că sunetul a fost adăugat ulterior. Actorul a turnat scena din prima.

3. Pe platourile de filmare, Joe Pesci uita întruna că e vorba de o comedie de familie și continua să improvizeze, folosind înjurături în momentele de supărare ale personajului său, în așa fel încât regizorul s-a văzut nevoit să-i ofere o alternativă: să spună “fridge” (“frigider”), în loc de înjurătură.

4. Rolul lui Joe Candy din întreg filmul a fost filmat pe parcursul unui maraton de 23 de ore, iar actorul a improvizat complet povestea cum că și-ar fi uitat fiul la o firmă de pompe funebre. Personajul lui a fost inspirat de rolul jucat cu trei ani înainte de “Home Alone”, în  “Planes, Trains & Automobiles”.5. Casa în care a avut loc acțiunea a devenit o atracție turistică. În 2012, John și Cynthia Abendshien, cei care au deținut reședința respectivă în timpul filmărilor, au vândut proprietatea pentru 1.585 milioane dolari.

6. “Ce faceți, băieți, renunțați sau mai vreți?”- e o replică improvizată, care nu apărea în scenariul original. A fost atât de bună, încât au folosit-o și în “Home Alone 2”, unde Kevin spune “Hei, băieți, va dați bătuți? Ați suferit destul?”.

7. Mulți au încercat în zadar să închirieze filmul “Angels With Filthy Souls” la începutul anilor ’90, înainte să afle că acesta nu a existat niciodată în realitate. Caseta video folosită de Kevin a fost făcută special pentru filmul “Home Alone”, chiar dacă a fost inspirată din filmul lui James Cagney, “Angels With Dirty Faces”.

8. Când “Home Alone” a apărut în cinematografe în noiembrie 1990, a rulat încontinuu câteva luni de zile, până în primăvară anului următor. Timp de 12 săptămâni a fost lider de box-office și a doborât un record, fiind desemnat cea mai de succes comedie de până atunci, cu încasări de 533.000.000 dolari pe plan internațional.

9. Faimosul poster “Home Alone” cu Macaulay Culkin țipând e inspirat din lucrarea pictorului Edvard Munch, “The Scream”.

10. Pizzeria Little Neros este replica pizzeriei Little Caesars din realitate, iar scena în care băiatul cu pizza doboară statuia, fie împiedicându-se de ea, fie lovind-o cu mașină, este o tema recurentă în film.

11. Regizorul Chris Columbus crease o scenă complexă în care Kevin visa că locuința prinde viață și îl chinuie, dar pentru că ar fi fost prea costisitoare pentru a fi transpusă în realitate, au ales să facă doar șemineul să pară înspăimântător, cu ajutorul unor lanterne și al unor ațe de pescuit.

12.  Daniel Stern a purtat o pereche de pantofi din cauciuc în timpul scenei în care trebuie să calce pe treptele date cu gudron.

13. Moș Crăciun-ul care îi oferă lui Kevin bombonele conducea o mașină veche, care s-a stricat de mai multe ori in timpul filmării scenei respective.

14. Personajul Marley nici nu era în scenariul inițial, dar regizorul Chris Columbus a simțit nevoia să echilibreze un pic filmul. Vecinul ciudat de vizavi, care îl învață pe Kevin despre familie și iertare, pondereaza scenele violente din “Home Alone”, cum ar fi cea în care Harry e incendiat.

15. “Home Alone” nu a fost doar un succes de box-office, ci o adevarată mașina de făcut bani, dupa ce a inspirat trei jocuri video și încă patru filme.

20. Rolul lui Kevin McCallister a fost scris special de John Hughes pentru Macaulay Culkin, dar regizorul a chemat la casting alți 100 de băieți, doar pentru a se asigura că Macaulay e alegerea perfectă.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:zugo.md
0