Când apare filmul despre viața lui Michael Jackson

Filmul despre controversata viață a lui Michael Jackson va fi produs de celebrul Graham King, cel care a realizat și  pelicula de succes ”Bohemian Rhapsody”, apărută în 2018. Acesta va fi primul film pentru care familia regretatului artist și-a dat autorizația și va include și cele mai cunoscute piese ale lui Michael Jackson. Graham King va colabora cu John Logan, unul dintre cei mai de succes scenariști.

Lungmetrajul va detalia și viața întunecată a superstarului

Filmul biografic despre viața lui Michael Jackson va prezenta atât debutul său în muzică și imensul succes pe care l-a cunoscut de-a lungul anilor, dar și latura întuneactă din viața artistului, care a fost acuzat de mai multe ori de pedofilie. Colaborarea dintre Graham King și John Logan are șanse mari de succes, ținând cont de palmaresul celor doi cineaști. Logan a realizat scenariul filmelor ”Gladiator” și ”The Aviator”, pentru care a obținut și două nominalizări la premiile Oscar, la categoria cel mai bun scenariu original. În plus, King și Logan nu s-ar afla la prima colaborare. Cei doi au lucrat împreună la filmul ”The Aviator”, al lui Martin Scorsese, care a spus povestea miliardarului Howard Hughes și l-a avut în rolul principal pe Leonardo DiCaprio. Pelicula a câștigat 5 Premii Oscar.

Dacă luăm în calcul și faptul că filmul biografic ”Bohemian Rhapsody”, care a relatat viața lui Freddie Mercury, a avut încasări de peste 900 de milioane de dolari, putem spune fără greșeală că și lungmetrajul despre Michael Jackson va avea un succes răsunător. Filmul va cuprinde întreaga poveste de viață a regelui muzicii pop, de la primii pași pe care superstarul i-a făcut în muzică, alături de trupa Jackson 5, până la ultimele sale clipe din viață. Pelicula va fi cu atât mai apreciată, cu cât va conține și hiturile lui Michael Jackson, pentru care King a obținut drepturile de la familia artistului. De asemenea, nu vor fi evitate nici scandalurile prin care a trecut regele muzicii pop, acuzat în repetate rânduri de pedofilie. Deocamdată nu se știe cine va interpreta rolul principal în lungmetrajul biografic și nici nu se știe cu exactitate data la care va fi lansată această producție.

La începutul lui 2019 a fost lansat documentarul ”Leaving Neverland”, care a stârnit nenumărate controverse. Acesta relatează experiențele prin care au trecut doi băieți, Wade Robson și James Safechuck, care au susținut că au fost abuzați sexual de Michael Jackson, pe vremea când aveau 7, respectiv 10 ani. Documentarul, care a fost difuzat și de HBO, i-a adus rețelei un proces de 100 de milioane de dolari, daune cerute de cei care se ocupă de averea superstarului. Aceștia au susținut că HBO a încălcat o clauză de non-discreditare dintr-un contract semnat în 1992, când HBO a cumpărat drepturile de difuzare pentru concertul intitulat ”Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour”.

Detalii socante despre autopsia lui Michael Jackson
Michael Jackson a decedat la vârsta de 50 de ani, în locuința sa din Los Angeles

Viața întunecată a lui Michael Jackson a ieșit prima dată la suprafață în 1993, când acesta a fost acuzat de abuzuri sexuale asupra unui băiat de 13 ani. Scandalul s-a încheiat însă cu o înțelegere între cele două părți. 12 ani mai târziu, în 2005, superstarul a primit încă o lovitură de acest gen, dar juriul a stabilit că este nevinovat. Chiar și după decesul lui Michael Jackson, care a avut loc pe 25 iunie 2009, procesele au continuat. În 2013 și în 2014, Wade Robson și James Safechuck, protagoniștii documentarului ”Leaving Neverland”, au fost cei care l-au acuzat de pedofilie pe regele muzicii pop. Instanța a respins însă aceste acuzații, din cauza faptului că acțiunile care s-ar fi petrecut în 1990 erau deja prescrise.

Michael Jackson a decedat la vârsta de 50 de ani, din cauza unei intoxicații cu propofol, un anestezic pe care acesta îl utiliza pentru a putea să doarmă. Medicul său, Conrad Murray, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, fiind acuzat de omor involuntar. După doi ani, acesta a fost eliberat, în octombrie 2013.

source:ciao.ro
2