Actori celebri care au avut parte de accidentări grave pe platourile de filmare

Cu siguranță ai admirat până acum cascadoriile impresionante și scenele de luptă din filme. Însă, de multe ori, nu ne dăm seama că în spatele acestora se ascund riscuri extrem de mari din partea actorilor, care pot fi răniți în orice moment.

Din păcate, unii actori cunoscuți de la Hollywood au avut parte de accidentări grave pe platourile de filmare, care le-au pus în pericol sănătatea.

Tom Cruise – Mission: Impossible - Fallout

Tom Cruise made 11-hour flight to UK to escape 14-day quarantine rules and  resume Mission Impossible filming | The nation pressTom Cruise este unul dintre actorii recunoscuți pentru rolurile din filmele de acțiune, dar și pentru faptul că își realizează cascadoriile spectaculoase de unul singur. De-a lungul carierei sale, el s-a accidentat de mai multe ori pe platourile de filmare. Un exemplu ar fi atunci când a filmat în Londra pentru Mission: Impossible – Fallout. Tom Cruise a sărit de pe acoperișul unei clădiri, iar la un moment dat s-a lovit de un zid. În urma acestei accidentări, el și-a rupt glezna, iar filmările au fost întrerupte până când actorul s-a recuperat.

Harrison Ford – Star Wars: Episode VII The Force Awakens

STAR WARS EPISODE 7 – THE FORCE AWAKENS (2015): Well Done Trailer Maker |  The Movie My LifeHarrison Ford s-a accidentat în timpul filmărilor de la Star War: The Force Awakens. O ușă hidraulică l-a zdrobit și a fost supus unei operații, iar ulterior a avut nevoie de câteva luni pentru a se recupera. Compania de producție din spatele peliculei a fost amendată cu 2 milioane de dolari pentru încălcarea normelor de siguranță.

Jeremy Renner – Tag

Jeremy Renner Reveal How He Broke Both Arms During 'Tag' Filming | IndieWireȘi actorul Jeremy Renner a jucat în numeroase pelicule de acțiune. După trei zile de la începerea filmărilor pentru comedia Tag, actorul a suferit o accidentare destul de gravă, mai exact a căzut de la 20 de metri și și-a rupt mâinile. Jeremy Renner s-a întors destul de repede la muncă și a continuat filmările.

Brad Pitt – Se7en

The 6 Best Brad Pitt Movies, And The 4 Worst - CINEMABLENDÎn cazul lui Brad Pitt, el a avut parte de o accidentare în timpul filmărilor pentru Se7en. Actorul a alunecat, iar brațul său a trecut printr-un parbriz și și-a rupt un tendon. Acest incident ar fi putut întârzia producția peliculei, însă regizorul David Fincher a decis să se folosească de accidentarea actorului în film, iar în restul secvențelor Brad Pitt poate fi văzut purtând ghips.

Charlize Theron – Aeon Flux

Charlie Theron Talks Failure Of 'Aeon Flux'În anul 2005, în cadrul filmărilor pentru Aeon Flux, actrița Charlize Theron își realiza propriile cascadorii și în timpul uneia dintre ele, s-a accidentat destul de grav la coloana vertebrală, drept urmare a făcut și o operație după mai mulți ani de când a avut loc incidentul. Filmările au fost întrerupte mai bine de o lună, până când actrița s-a recuperat.

Uma Thurman – Kill Bill

Uma Thurman a suferit o accidentare gravă în timpul filmărilor de la Kill Bill în 2002. Mai exact, regizorul Quentin Tarantino i-a cerut să conducă o mașină pe un drum nisipos, iar ea a pierdut controlul volanului. Înainte de a filma acea scenă, actrița ceruse ca un cascador să conducă mașina, după ce a auzit de la un membru al echipei că mașina nu funcționa adecvat, însă Tarantino a insistat ca ea să conducă vehiculul. Actrița a avut atunci mai multe lovituri, iar accidentul a lăsat-o cu sechele permanente în zona gâtului și a genunchilor. Înregistrarea cu momentul accidentului a făcut-o publică după mulți ani, abia în 2018.

Halle Berry – Gothika

Gothika: Why The Horror Movie Was So Disliked (Despite An Amazing Cast)Halle Berry și-a rupt mâna în timp ce filma pentru Gothika. Accidentul l-a implicat și pe colegul ei de platou, Robert Downey Jr., care trebuia să îi sucească brațul în cadrul unei scene, însă a făcut-o în direcția greșită. Acest lucru a dus la oprirea filmărilor vreme de 8 săptămâni, timp în care actrița și-a revenit. Halle Berry a declarat la câțiva ani după ce a avut loc accidentarea că nu l-a iertat pe Robert Downey Jr. pentru această greșeală.

Johnny Depp – The Lone Ranger

The Lone Ranger': Johnny Depp's Tonto proves divisive - Los Angeles TimesJohnny Depp a suferit un accident serios în timpul filmărilor de la The Lone Ranger. Actorul s-a desprins de pe șa și s-a agățat de calul său, iar apoi a fost târât de acesta 25 de metri. În cele din urmă, actorul a căzut și s-a ales cu câteva răni ușoase.

Jaimie Alexander – Thor: The Dark World

Thor: Ragnarok: Jaimie Alexander explains why Sif is missing | EW.comÎn timpul filmărilor de la Thor: The Dark World, actrița Jaimie Alexander a căzut de la înălțime și s-a ales cu răni grave, inclusiv o hernie de disc și răni la coloana vertebrală. După ce a avut loc accidentul, nu s-a putut ridica și și-a dat seama că este o problemă. A petrecut o săptămână în spital și o lună la reabilitare.

George Clooney – Syriana

How 'Syriana' almost killed George Clooney | Movie News | SBS MoviesÎn timp ce filma pentru Syriana, George Clooney a suferit o accidentare gravă. În cadrul unei scene de tortură, actorul și-a spart capul și și-a lezat coloana vertebrală. Odată ajuns la doctor și supus unor investigații, a constatat că urmările accidentului sunt destul de grave, iar timp de două săptămâni a fost supus unor injecții.

source:Elle.ro
0