9 filme esențiale care trebuie văzute înainte de Avengers: Endgame

Universul Cinematic Marvel, are acum 21 de filme lansate, iar cel de-al 22-lea film se lansează în cinematografe, săptămâna viitoare.

Avengers: Endgame, este punctul culminant a tot ceea ce a fost lansat de către cei de la Marvel până acum.   Filmul, este o perspectivă interesantă pentru fanii Universului Extins marvel, dar și pentru cei care probabil nu au văzut niciun film lansat de Marvel Studios până acum.  

În timp ce analiștii susțin că este o producţie esențiala ce trebuie văzuta după ce ai vizionat toate celelalte 21 de filme înainte, nu toată lumea are timpul necesară pentru a viziona acele filme.   

Există o grămadă de filme Marvel care nu sunt esenţiale pentru intriga din Avengers: EndGame. Dincolo de asta, în timp ce există câteva filme Marvel, care sunt absolut încântătoare, cum ar fi Thor: Ragnarok și Iron Man 3, ele nu par să aibă prea multă influență asupra complotului din End Game și astfel ar putea fi ignorate dacă este nevoie.

Tdfn.ro propune o listă cu filmele Marvel ce trebuie să le vezi pentru a înțelege exact ce se întâmplă în sequelul Avengers. Evident, ideal ar fi să poţi viziona toate cele 21 de filme Marvel, dar pentru cei care doresc să se bucure doar de intrigă din Avengers: EndGame, fără prea multe confuzii, lista de mai jos este o necesitate. Iată cele 9 filme Marvel pe care trebuie să le vezi înainte de Avengers: End Game.

Iron Man (2008)

Lansat în 2008, filmul Iron Man, este producţia care a început toată nebunia Marvel și oferă fundația necesară pentru tot ce a urmat.  În timp ce probabil intriga filmului nu este foarte esenţială, filmul regizat de Jon Favreau, vă va introduce pe deplin în Universul Marvel, alături de primul erou multimilionar ancorat în realitate: Tony Stark (Robert Downey Jr.).  Iron Man, stabileşte regulile și tonul acestui univers pentru toate filmele ulterioare.

Captain America: The First Avenger (2011)

Iar dacă Tony Stark este cel ce a început totul în Universul Cinematic Marvel, atunci Steve Rogers (Chris Evans), este conducătorul tuturor aventurilor ce urmează, mai ales că el este primul super-erou, creat cu un scop anume: acela de a învinge războiul împotriva hoardei Hitleriste. Veți afla despre povestea de origine a lui Captain America, în cel de-al doilea război mondial, unde va deveni probabil Primul Răzbunător.  

Majoritatea oamenilor par să creadă că Steve Rogers va muri în Avengers: Endgame, astfel încât explorarea poveştii de origine a super-eroului Captain America, va face că finalul său să aibă un impact şi mai mare. În plus, Captain America: Primul Răzbunător, este primul film în care vedem cu adevărat Tesseract-ul, o putere energetică imensă cu un impact major în intriga din filmele Avengers, Avengers: Infinity War și Captain Marvel.

The Avengers (2012)

Dacă trecem peste filmele Thor și Iron Man 2, atunci The Avengers, filmul din 2012, servește drept ca introducere perfectă pentru restul eroilor principali ai Universului Marvel, pentru a vă pregăti pentru ce urmează. Thor, Hulk, Black Widow, Nick Fury și agentul Coulson, se adună în pe The Avengers. Filmul ne arătă pentru prima dată cum echipa titulară este nevoită să se adune pentru a salva Pământul. Și din nou, Tesseract-ul joacă un rol important.

Captain America: The Winter Soldier (2014)

The Winter Soldier, a avut mai puţină influenţă asupra intrigii din Universul Cinematic Marvel, dar la data lansării sale, a fost un film destul de important, mai ales că în principiu, The Winter Soldier, dezvăluie că S.H.I.E.L.D., agenția guvernamentală care supraveghează toate mișcările super-eroilor, este compromisă încă de pe vremea celui de al doilea război mondial. Dar la un nivel de personaj, filmul promovează dezvoltarea lui Steve Rogers și oferă mai multe dezvăluiri despre personajul Black Widow, doi dintre membrii de bază ai echipei Răzbunătorilor.

Guardians Of The Galaxy (2014)

Filmul Gardienii Galaxiei din 2014, au fost un film revoluționar în multe feluri și nu cred că cineva a înțeles la momentul respectiv, cât de semnificativ va fi filmul pentru viitorul Universului Marvel. Filmul a introdus partea cosmică a Universului Marvel, într-un mod major, dezvăluind diferite planete și ființe extraterestre ce luptă pentru bine, sau rău, în același timp în timp ce super-eroii noștri, protejează această mică planetă pe care o numim Pământ.  

Filmul o introduce pe Gamora (Zoe Saldana), fiica adoptivă a lui Thanos (Josh Brolin), cea care va juca un rol major în finalul acestei aventuri, iar Gardienii Galaxiei stabilește mizele emoționale necesare pentru a face că impactul din Avengers: Infinity War, să fie mult mai puternic.

Avengers: Age Of Ultron (2015)

Continuarea Age Of Ultron, regizata de Joss Whedon, este una dintre cele mai divizate intrări în Universul Marvel. Dar dacă vorbim despre pregătirea pentru Avengers 4, este un film destul de necesar. Nu numai că este vorba despre dezvoltarea echipei noastre de bază, ci și despre faptul că introduce viitorul super-erou puternic Vision (Paul Bettany). Filmul o introduce și pe Scarlet Witch (Elizabeth Olsen), o piesă importantă în echipa Răzbunătorilor.

Captain America: Civil War (2016)

Sărim peste cele două continuări Iron Man, dar includem toate filmele Captain America. Asta pentru că filmele Avengers, îi oferă lui Tony Stark (Robert Downey Jr.) o mulțime de timp, astfel ai deja sentimentul acela puternic cum că personajul său, este deja în centrul atenţiei, puţin cam mult. Continuările Captain America, au fost folosite pentru a continua intriga din Universul Marvel, în moduri foarte importante.  

Captain America: Civil War, stabilește mizele emoționale care au dus la ultimele două filme Avengers, deoarece explică de ce echipa Avengers se desparte și ne permite să înțelegem cât de greu va fi pentru echipa de bază să se reunească în Avengers: Endgame. Filmul introduce personaje precum Ant-Man (Paul Rudd), Spider-Man (Tom Holland) și Black Panther (Chadwick Boseman), din moment ce depășim aceste filme individuale ca fiind neesențiale dintr-o perspectivă a intrigii.

Avengers: Infinity War (2018)

Este evident că trebuie să vedeți acest film înainte de Avengers: EndGame. Filmul Infinity War, îl urmărește pe titanul Thanos (Josh Brolin), ce se află în căutarea Pietrelor Infinitului, care îi conferă puterea de a remodela realitatea și de a distruge universul. Dar pentru asta, el trebuie să adune Pietrele Infinitului în Mănuşa Infinitului. Cel mai puternic titan al universului, se confruntă cu cei mai puternici super-eroi ai Pământului, care se adună pentru a-l opri pe Thanos.

Captain Marvel (2019)

Cel mai recent film din Universul Marvel, este Captain Marvel, un film ce s-a dovedit a fi mult mai esențial pentru viitor decât s-ar fi așteptat unii. Filmul este stabilit în anii ’90, dar servește ca şi început pentru personajul Nick Fury, în timp ce dezvăluie povestea de origine al celui mai puternic personaj din întreg Universul Cinematic Marvel: Carol Danvers (Brie Larson). E destul de clar că va fi piesa care lipsește în timp ce Captain Marvel este cheia pentru înfrângerea lui Thanos. Captain Marvel, vă oferă o perspectivă a ceea ce înseamnă Carol Danvers, ce puteri are ea și unde a fost în tot acest timp.

source:Tdfn.ro
0