8 dintre cele mai tragice cupluri din cinematografie

Ți-am pregătit o selecție a celor mai tragice cupluri din filme pe care trebuie să le vezi dacă nu ai făcut-o deja.

1. David și Tracy, Se7en

Deși filmul nu are nici pe departe în prim plan povestea de dragoste dintre cei doi, totuși finalul aduce o întorsătură complet neașteptată. David, în calitate de detectiv, trebuie să găsească un criminal în serie care omora persoane reprezentând cele 7 păcate capitale. Infractorul recunoaște că este simbolul geloziei și îl provoacă pe David să îl omoare, dezvăluindu-i că i-a decapitat soția, transformându-l pe acesta din urmă în reprezentantul mâniei. Tragedia întâmplărilor stă în faptul că mariajul dintre David și Tracy este punctul de echilibru din situația haotică, odată cu sfârșitul lui protagonistul pierzându-și toată speranța.

2. Jack și Rose, Titanic

Cu siguranță nu este pentru nimeni necunoscută iubirea dintre Jack și Rose, care se sfârșește cu moartea personajului principal, în urma scufundării vaporului la bordul căruia cei doi se aflau. Momentul final este cu atât mai trist cu cât Rose îl vede pe Jack murind lângă ea, pentru a-i salva viața.

3. Tyler și Ally, Remember me

Este aproape clișeică povestea dintre cinicul Tyler și iubita sa, însă finalul este indiscutabil unul tragic. Tyler, care are o relație problematică cu familia sa, o întâlnește pe Ally, care îi oferă o nouă perspectivă asupra vieții și îl convinge să fie mai înțelegător. Astfel, la final, când pare că este restabilit un echilibru în viața personajelor, Tyler moare, aflându-se în Turnul de Nord al Word Trade Center pe data de 11 septembrie 2001, chiar în momentul atacurilor teroriste.

4. John și Alicia, A beautiful mind

Un alt film în care povestea de dragoste cade în plan secund, însă rămâne la fel de impresionantă. John, un matematician inadaptat social, reușește cu ajutorul unui prieten, Charles, să treacă prin facultate și să o întâlnească pe soția sa. Cu toate acestea, el se dovedește a fi schizofrenic și își distruge viața din cauza propriei minți sclipitoare, dar paranoice. Așadar, în urma unui episod în care bărbatul aproape își omoară copilul din neglijență, Ally se vede nevoită să îl părăsească. Tragedia este cumva ameliorată de faptul că John devine profesor și găsește o alinare în munca sa.

5. Dexter și Emma, One day

În ciuda faptului că Dexter și Emma întâlnesc tot felul de piedici în relația lor, faptul că vor ajunge împreună la final este ușor de anticipat. Însă, odată ce pare că cei vor fi fericiți împreună, Emma moare în mod neașteptat, lovită de un camion, în timp ce merge pe bicicletă. Acest eveniment îl face pe Dexter să revină la viața sa dezordonată și depresivă.

6. Jay și Daisy, The Great Gatsby

Pe lângă faptul că iubirea celor doi este împiedicată de refuzul lui Daisy de a renunța la soțul său și la viața pe care o construise, Gatsby sfârșește prin a fi omorât. Cea mai tristă parte este că nici iubita sa, nici nenumărații presupuși prieteni nu se prezintă la înmormântarea lui, un singur om rămânându-i alături.

7. Tami și Richard, Adrift

Adrift urmărește povestea naufragiului lui Tami. Cu excepția momentelor critice prin care fata trebuie să treacă, având în vedere situația în care se află, ea are și halucinații cu logodnicul ei, Richard. Deși el murise în timpul unei furtuni puternice, Tami continuă să se comporte ca și cum el i-ar fi fost alături, păstrându-și astfel puterea de a spera că va fi salvată.

8. Scarlett și Rhett, Gone with the Wind

Chiar dacă nu este implicată moartea niciunuia dintre personaje, povestea rămâne una tragică. Scarlett se căsătorește cu Rhett doar pentru banii săi, după ce familia ei își pierde în război mare parte din avere. Ei au împreună o fată care moare, căzând de pe cal. În urma acestui moment, Rhett, care o iubea cu adevărat pe soția sa, decide să renunțe la încercarea de a o ține aproape, din cauza respingerii din partea ei. Când Rhett pleacă, Scarlett realizează cât de mult îl iubea de fapt și își propune să îi recâștige afecțiunea și încrederea.

source:Elle.ro
0