20 de lucruri inedite despre „Joker“: cum a exersat Phoenix râsul bolnav al clovnului

„Joker“ este filmul momentului și chiar al anului. Unii merg și mai departe și îl consideră filmul deceniului. Alții îl consideră atât de dur, încât ar trebui interzis.

Controversa provocată de această producție este dificil de tranșat, dar oricare ar fi opinia fiecăruia despre film, nimeni nu poate nega că atrage atenția asupra unor teme de actualitate și că a creat o dezbatere despre forța personajelor negative, despre problemele cu care se confruntă societatea și despre libertatea cuvântului.

"Joker" a fost distins cu Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia, unde a avut premiera mondială, iar în primele două săptămâni de la lansarea în cinematografe a generat încasări de 548,2 milioane de dolari la nivel mondial.

Cu Joaquin Phoenix absolut fabulos în prim-plan, producția lui Todd Phillips are toate șansele să domine următoarea ediție a premiilor Oscar.

Până atunci, iată câteva detalii inedite despre "Joker", dezvăluite de Bored Panda.

Joaquin Phoenix și regretatul Heath Ledger au fost buni prieteni.

Joaquin Phoenix a improvizat dansul din baie pe platoul de filmare.

În timp ce pregătea rolul, Phoenix a studiat mișcările marilor actori din filmele mute, precum Buster Keaton și Ray Bolger.

Filmul mut "The Man Who Laughs" a avut, de asemenea, o influență majoră asupra filmului "Joker".

Spre deosebire de alți actori care l-au interpretat în trecut pe Joker, Joaquin Phoenix a spus că nu a trecut printr-o experiență întunecată pentru acest rol.

Filmul a fost aplaudat timp de opt minute la premiera de la Festivalul de film de la Veneția.

Scena în care Arthur Fleck este bătut în timp ce e căzut la pământ a fost planificată și realizată astfel încât să semene cu una din benzile desenat.

Joaquin Phoenix a exersat râsul urmărind înregistrări video cu oameni care suferă de râs patologic.

Înaintea filmărilor, regizorul Todd Phillips i-a spus lui Joaquin Phoenix că râsul lui Joker trebuie să transmită durere.

Joker râde în cel puțin trei feluri: râsul de supărare, un râs normal și râsul de bucurie autentică.

Scările lui Joker au devenit un punct de atracție și sunt marcate pe hărțile Google. Fanii le-au transformat în punct de "pelerinaj".

Felul în care eroul principal aleargă a fost, de asemenea, atent studiat și exersat până când a devenit "stilul lui Arthur".

Robert De Niro e actorul favorit al lui Joaquin Phoenix, însă cei doi nu s-au înghițit deloc la filmări. Ei au avut o colaborare rece și nu prea și-au vorbit pe platou.

Joaquin Phoenix a urmat o dietă strictă și slăbit 23,6 kilograme pentru a-l interpreta pe Joker.

Scenariul a fost schimbat de multe ori chiar înainte de filmări, iar actorii au adaptat și chiar improvizat replicile personajelor.

Rolul lui Arthur Fleck (Joker) a fost creat special pentru Joaquin Phoenix. Actorul a primit scenariul în 2017 și chiar și mama lui a avut un cuvânt de spus în acceptarea rolului.

Regizorul Phillips i-a cerut compozitoarei islandeze Hildur Guðnadóttir să înceapă să scrie muzica fără să-i arate scenariul, ceea ce e neobișnuit în cinematografie.

În realitate, spitalul de stat Arkham este clădirea The Brooklyn Army Terminal Annex din Brooklyn, New York.

În realitate, spitalul de stat Arkham este clădirea The Brooklyn Army Terminal Annex din Brooklyn, New York.

Joaquin Phoenix a declarat că nu s-a inspirat din nicio interpretare anterioară a lui Joker când a început să se pregătească pentru rolul său.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Eva.ro
0