15 filmele din această iarnă, pe care nu trebuie să le ratezi

Lista filmelor pe care nu trebuie să le ratezi în această iarnă, cuprinde pelicule pentru toate gusturile, de la acțiune la comedie, horror și fantezii impresionante, până la unul dintre cele mai emoționante documentare.

Jumanji: Nivelul următor (Jumanji: The Next Level)

Jack Black, Kevin Hart, Dwayne Johnson, Karen Gillan sunt din nou atrași în cel mai periculos joc din lume, iar din distribuție mai fac parte de data aceasta și Awkwafina, Danny DeVito și Danny Glover. Însă rolurile s-au schimbat, de această dată ei trebuie să își salveze un prieten, iar aventurile din Jumanji îi poartă prin deșerturi aride și munți înzăpeziți în încercarea de a scăpa cu viață de pericolele care îi pândesc la fiecare pas. Dacă ar fi să ne ghidăm după succesul de care s-a bucurat primul film, atunci putem afirma cu siguranță că va fi o peliculă de neratat.

Maestrul minciunilor (The Good Liar)

Helen Mirren și Ian McKellen interpretează rolurile principale din această dramă și este un film numai bun de văzut la cinema în serile de iarnă. Roy Courtnay (McKellen) este un escroc cu state vechi care și-a găsit următoarea țintă în persoana lui Betty McLeish (Mirren), o recentă văduvă care a moștenit multe milioane de dolari. Însă, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, ceea ce ar fi trebuit să fie o scamatorie ușoară se transformă într-un joc de-a șoarecele și pisica, în care miza crește de la o clipă la alta.

Star Wars: Skywalker – Ascensiunea (Star Wars: The Rise of Skywalker)

Ce trebuie să știi este că nu vorbim doar despre un alt film din franzica Star Wars. Nu, este mai mult decât atât. Este ultimul din povestea originală Star Wars, finalul a ceea ce este cunoscută ca fiind Saga Skywalker. Suntem convinse că fanii seriei sunt mai mult decât nerăbdători să îl vadă în cinematografe, mai ales că din distribuție fac parte toți actorii iubiți de fanii francizei, printre care Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyongo, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, alături de Ian McDiarmid și Billy Dee Williams.

Cats

Filmul are la bază muzicalul lui Andrew Lloyd Webber, care a bătut orice record de longevitate pe scena internațională și din distribuție fac parte James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson, dar și Francesca Hayward, prim-balerină la Baletul Regal britanic. Pelicula este așteptată cu mare curiozitate de cinefili deși, după apariția trailer-ului oficial, mulți s-au declarat dezamăgiți și chiar șocați de transformările nu foarte inspirate prin care au trecut actorii. Cu toate acestea, decorul spectaculos, tehnologia de ultimă oră și stilurile de dans care variază de la baletul clasic la cel contemporan, de la hip-hop la jazz, de la street dance la step ar trebui să reprezinte puncte de atracție și să te determine să mergi în cinematografe pentru a-l viziona.

The Grudge (Blestemul)

Pasionații de filme horror așteaptă cu nerăbdare și multă curiozitate această peliculă în care Andrea Riseborough interpretează rolul principal. Ea este detectivul Muldoon, care trebuie să investigheze și să rezolve un caz cutremurător, cel al unei tinere mame care și-a ucis întreaga familie în propria ei casă. Detectivul va descoperi însă că locuința în care au avut loc crimele este blestemată și oricine intră în ea se află în pericol de moarte.

Bombshell

Filmul le are în distribuție pe Margot Robbie, Charlize Theron și Nicole Kidman și are la bază întâmplări reale, unul dintre cele mai mari scandaluri din presa americană. Theron și Kidman le aduc pe marile ecrane pe Megyn Kelly și Gretchen Carlson, două dintre cele mai cunoscute figuri ale canalului de televiziune Fox News, în timp ce Margot Robbie este producătorul fictiv Kayla Pospisil. Cele trei decid să-l înfrunte pe Roger Ailes, care a întreținut o atmosferă ostilă față de femei în birourile Fox News și a fost ulterior dat în judecată de mai multe angajate pentru hărțuire sexuală.

Like a Boss

Rose Byrne, Tiffany Haddish și Salma Hayek fac parte din distribuția acestei comedii despre două prietene foarte bune care decid să înființeze împreună o companie de cosmetice. Singura problemă este că cele două au idealuri complet diferite, una este o persoană practică ce se concentrează pe viitorul firmei, în timp ce cealaltă își dorește numai să devină bogată pentru a putea avea un stil de viață luxos.

Dolittle

Robert Downey Jr. este excentricul doctor John Dolittle, care locuiește într-un conac izolat din Anglia victoriană, având o companie formată din zeci de animale exotice. Dolittle are abilitatea unică de a vorbi cu animalele și de a le înțelege, lucru care îi va fi de ajutor atunci când pleacă într-o călătorie plină de aventuri către o insulă mitică unde se crede a se afla un leac unic ce o poate salva de la moarte pe tânăra regină Victoria (Jessie Buckley). O aventură vizuală impresionantă, un film pe care și cei mici și cei mari îl vor aprecia deopotrivă.

Bad Boys for Life

Will Smith și Martin Lawrence revin în rolurile detectivilor Mike Lowery și Marcus Burnett, lucru care nu poate însemna decât numeroase scene de acțiune, dar și secvențe amuzante, replici memorabile și efecte speciale de excepție. Marcus Burnett (Lawrence) este acum inspector de poliție, în timp ce Mike Lowery (Smith) trece prin criza vârstei mijlocii. Cei doi fac din nou echipă atunci când viața lui Mike este amenințată de un mercenar albanez al cărui frate a fost ucis într-un schimb de focuri.

Fiicele doctorului March (Little Women)

Greta Gerwig regizează acest remake după una dintre cele mai îndrăgite și apreciate cărți ale tuturor timpurilor, romanul clasic scris de autoarea Louisa May Alcott. Distribuția este și ea una de zile mari: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet, Laura Dern, Bob Odenkirk, James Norton, Chris Cooper și Meryl Streep.

Gangsteri cu stil (The Gentlemen)

Matthew McConaughey este Mickey Pearson, un traficant de droguri care și-a construit la Londra un imperiu din afacerile ilegale pe care le conduce. El decide însă că a venit momentul să se retragă din afacere și este în căutarea unui înlocuitor căruia să îi vândă imperiul său atât de profitabil. Însă lucrurile nu sunt deloc simple, iar intenția lui duce la declanșarea unui adevărat război. Din distribuția filmului mai fac parte Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Colin Farrell și Hugh Grant.

Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Margot Robbie revine în rolul lui Harley Quinn, iar acțiunea din această peliculă se petrece după aceasta se desparte de Joker. Acum ea va face echipă cu super-eroii Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Huntress (Mary Elizabeth Winstead) și Renee Montoya (Rosie Perez) pentru a salva o tânără fată din mâinile unui temut criminal.

colectiv

colectiv – o producție România-Luxemburg, regizată de Alexander Nanau – a avut premiera la ediția de anul acesta a Festivalului de la Veneția, unde a rulat în afara competiției și ulterior a primit premiul Ochiul de Aur pentru cel mai bun documentar la cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Film din Zurich. colectiv este un documentar observațional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv și urmărește atât autoritățile, cât și jurnaliștii, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului.

Emma

Romanul clasic al lui Jane Austen are parte de o nouă ecranizare, iar din distribuție fac parte Anya Taylor-Joy (în rolul carismaticei Emma), Josh O’Connor, Johnny Flynn, Mia Goth și Bill Nighy.

The Invisible Man

Un film thriller cu accente horror în care Elisabeth Moss interpretează rolul principal. Ea este Cecilia Kass, care are o relație abuzivă cu un om de știință foarte bogat și inteligent. Ajutată de un prieten și sora ei, ea reușește să fugă de acesta numai pentru a afla, câteva zile mai târziu, că acesta s-a sinucis și a transferat toate bunurile pe numele ei. Când viața celor apropiați începe să fie pusă în pericol de incidente inexplicabile, Cecilia realizează că la mijloc ar putea fi fostul ei partener și că este urmărită de cineva pe care nimeni nu îl poate vedea.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Elle.ro
0