10 filme la care să te uiți dacă ți-a plăcut filmul Joker

De la clasicele filme cu crime ale anilor '70 până la producțiile cu super-eroi, iată peliculele pe care trebuie să le urmărești dacă ți-a plăcut "Joker"-ul lui Joaquin Phoenix:

“Taxi Driver” (1976) 

Este studiul unui personaj alarmant de plauzibil, Travis Bickle, veteran al războiului din Vietnam, care suferă de insomnie și își petrece nopțile la volanul unui taxi, străbătând străzile New York-ului. Ceea ce vedem din oraș ni se arată prin parbrizul taxiului lui. Filmul este imaginea febrilă, paranoidă, a pericolelor vieții contemporane. 

“The Dark Knight” (2008) 

Cu ajutorul locotenentului Jim Gordon și a procurorului districtual, Harvey Dent, Batman începe lupta împotriva crimei organizate din Gotham City pentru a o strarpi definitiv. Inițial, triumviratul se dovedește a fi eficient, dar în curând cei trei devin ținta unui geniu al răului, cunoscut sub numele de Joker, care aruncă orașul în anarhie. 

“Serpico” (1973) 

Este povestea lui Frank Serpico, un polițist din New York în perioada anilor 70, care decide să ia atitudine față de colegii săi polițiști prin a demasca neregulile din cadrul departamentului precum și mită pe care colegii lui o primeau constant de la infractori. În scurt timp, Serpico va constata că și cei pe care îi credea prieteni, s-au întors împotriva lui ca dușmani. 

“You Were Never Really Here” (2017) 

Adaptare după romanul omonim scris de Jonathan Ames, filmul îl surprinde pe Joe (Joaquin Phoenix), un recuperator ursuz și enigmatic, chiar înaintea unui contract care îi poate aduce sfârșitul. 

“The Master” (2012) 

Povestea se centrează și pe relația dintre Învățător și Freddie, un pierde-vară de 20 și ceva de ani, care-după ce încearcă mai multe meserii-rămâne să fie locțiitorul Maestrului. Când adepții învățăturilor lui Seymour Hoffman încep să crească numeric, Freddie începe să-și pună întrebări despre mentorul său și noua sa confesiune. 

“Logan” (2017) 

Acțiunea se petrece în 2029. Mutanții au dispărut sau sunt pe cale să dispară. Filmul urmărește un Logan izolat, deznădăjduit, care își pierde zilele bând, ascunzându-se într-o zonă îndepărtată a graniței cu Mexicul, făcând rost de mărunțiș lucrând ca șofer. 

Companionii lui în exil sunt proscrisul Caliban și un Profesor X suferind, a cărui minte singulară este îmbolnăvită de crize care se înrăutățesc. 

“Mean Streets” (1973) 

Producția urmărește povestea lui Charlie, un tip ce încearcă să-și facă un viitor în cartierul Mica Italie din New York. El lucrează pentru unchiul lui, colectând bani de la datornici. Din păcate pentru el, unchiul nu este de acord cu dragostea lui Charlie pentru Teresa, pentru că aceasta este epileptică. Că problemele sale să fie mai serioase, este prieten și cu vărul acesteia, Johnny Boy, care nu poate să stea departe de încurcături 

“Death Wish” (1974) 

Doctorul Paul Kersey e un chirurg experimentat, care și-a făcut o carieră din salvarea oamenilor aflați în pragul morții. Dar după ce soția lui e ucisă, iar fiica lui intră în comă în urmă unui atac plin de brutalitate, Kersey se hotărăște să-și folosească abilitățile lui unice pentru a deveni un răzbunător ce nu cunoaște îndurarea. 

“Psycho” (1960) 

Anthony Perkins îl interpretează pe Norman Bates, ale cărui casă și motel sunt cele mai neindicate locuri pentru a-ți petrece o seară liniștită. Nimeni nu știe asta mai bine decât Marion Crane (Janet Leigh), ghinionistă călătoare a cărei drumeție ia sfârșit în celebra scenă din dus, în această adaptare după romanul omonim de Robert Bloch.

“The Cabinet of Dr. Caligari” (2005) 

Remake al filmului mut expresionist din 1919, The Cabinet of Dr Caligari spune povestea lui Francis. Acesta este îndrăgostit de aceeași fată că și cel mai bun prieten al său, Alan, dar asta nu le amenință prietenia. Când Somnambulul doctorului Caligari prezice moartea lui Alan, Francis e hotărât să își protejeze prietenul.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:filmnow.ro
0