10 filme captivante pe care trebuie să le vezi

Aceste filme puzzle te vor ține cu siguranță în suspans și, tocmai de aceea, trebuie să fii cât mai atent atunci când le vizionezi pentru a observa toate detaliile.

Cu povești complicate și finaluri neașteptate, aceste filme te vor captiva și, dacă nu ai făcut-o deja, trebuie să le vezi!

1. The Da Vinci Code (2006)

Acest film, la fel ca romanul lui Dan Brown, a provocat numeroase controverse în rândul bisericii catolice și ortodoxe. O crimă care a avut loc în muzeul Luvru și detaliile ascunse în picturile lui Da Vinci duc la descoperirea unui mister protejat de o societate secretă timp de 2000 de ani, un secret care ar putea schimba complet creștinismul.

2. Donnie Darko (2001)

Un adolescent cu numeroase probleme, Donnie Darko, are o viziune tulburătoare. Acesta vede cum lumea se va distruge în 28 de zile și, cu ajutorul a mai multor personaje, inclusiv un iepure numit Frank, el descoperă legi fizice și metafizice misterioase, care duc la distrugerea universului.

3. Shutter Island (2010)

Șeriful Teddy Daniels și partenerul lui, Chuck, merg pe insula Shutter unde se află un spital pentru a investiga dispariția unui pacient. Pe măsură ce ei descoperă mai multe indicii, spitalul le îngreunează investigația, iar în urma unui uragan sunt întrerupte comunicațiile cu continentul.

Din această cauză evadează numeroși criminali, iar Teddy începe să se îndoiască de tot ceea ce îl înconjoară, povestea având un final dramatic.

4. Inception (2010)

Dacă nu ai văzut până acum „Inception”, trebuie să o faci. Leonardo DiCaprio are un rol spectaculos, iar el și echipa lui funcționează după o structură logică, reușind să se infiltreze în mintea unui important om de afaceri. Este un film la care ar trebui să te uiți cu atenție, așadar pregătește-te pentru mai mult de două ore de suspans.

5. Memento (2000)

Povestea îl are în centru pe Leonard Shelby, un fost anchetator de asigurări, care îl caută pe cel care i-a ucis soția. Lovitura la cap pe care a suferit-o Shelby îi afectează însă memoria. Acesta își poate aminti tot ce s-a întâmplat până la momentul crimei, însă după acest eveniment tragic el uită totul după 15 minute. Astfel, el trebuie să se folosească de tot felul de trucuri pentru a reuși să își ducă la bun sfârșit planul.

6. Source Code (2011)

Pe lista filmelor captivante se află și „Source Code”. Un soldat se trezește în corpul unei alte persoane și descoperă că este parte a unui program guvernamental experimental. El trebuie să-l descopere pe cel care va ataca un tren și pentru a face acest lucru are la dispoziție doar 8 minute.

7. Sherlock Holmes (2009)

„Sherlock Holmes” nu putea lipsi de pe această listă și, dacă te-ai uitat și la serial, sigur îți va plăcea. De data aceasta, în rolul lui Sherlock este Robert Downey Jr., iar el, alături de partenerul lui, Watson, trebuie să îl învingă pe un dușman care reprezintă o amenințare pentru întreaga Anglie.

8. The Butterfly Effect (2004)

Evan, personajul principal, suferă de o afecțiune ciudată, moștenită de la tatăl său, care este închis într-un spital de psihiatrie. Acesta nu-și amintește anumite episoade din viața sa, momente în care s-au petrecut lucruri teribile. După ce intră la facultate descoperă că poate face lucru neobișnuite: el se poate întoarce în timp, în copilărie, și poate schimba viitorul prin propriile acțiuni.

9. Fight Club (1999)

Este greu de crezut că nu ai văzut până acum „Fight Club”, însă dacă nu ai făcut-o, trebuie să îți rezervi timp pentru a viziona acest film. Filosofia lui Tyler te va face să te gândești mai bine la viața ta și îți vei pune numeroase întrebări despre trecutul și prezentul tău.

10. The Prestige (2006)

Filmul, regizat de Christopher Nolan, prezintă povestea a doi magicieni tineri, talentați, care se află permanent în căutarea succesului. După un accident tragic, ei intră într-o luptă pentru a crea cea mai mare iluzie, sacrificând tot ce au pentru acest ideal.

source:Elle.ro
0