„The Joker“ cu Joaquin Phoenix a înregistrat cel mai mare rating pe IMDb

„The Joker“, regizat de Todd Phillips, cu actorul american Joaquin Phoenix (44 de ani) în rol principal, a înregistrat cel mai mare rating pe IMDb, dintre filmele inspirate din benzi desenate.

„The Joker“, regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rol principal, şi care a fost proiectat, în premieră, la Festivalul de la Veneţia, a primit cel mai mare rating din toate timpurile pentru un film inspirat din benzi desenate: 9.6 puncte.    

Astfel, producţia regizată de Todd Phillips, a învins inclusiv „Avengers: Endgame“, care a primit ratingul de 8.6, remarcă adevărul.

Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Venetia, sâmbătă, 31 august şi urmează să intre în cinematogafe pe 5 octombrie, astfel că ratingul s-ar putea schimba, după ce publicul larg va putea să-i acorde o notă.    

Comparativ cu IMDb, pe Rotten Tomatoes, lucrurile stau cu totul diferit. Filmul a obţinut până acum un rating sub 90 de procente, poziţionându-l sub alte filme Marvel şi sub „The Dark Knight“ din 2008, care a obţinut 94 de procente.   

Filmul cu cel mai mare rating al Marvel Cinematic Universe este în acest moment, pe Rotten Tomatoes, „Black Panther“, cu 96 procente.   

Joaquin Phoenix este al şaptelea actor care intră în pielea personajului Joker şi a fost lăudat în review-uri ca fiind „cea mai nebuna versiune“ a răufăcătorului din universul DC Comics.    

Actorul, cu trei nominalizări la Oscar, este descris ca fiind uimitor, fermecător şi înfricoşător, iar cei mai mulţi specialişti sunt convinşi că în 2020 va fi recompensat în sfârşit de Academia Americană cu o statuetă. „Phoenix se îndreaptă direct către Oscar“, a declarat directorul artistic al Festivalului de la Veneţia, Alberto Barbera. 

Însă cea mai mare apreciere este faptul că specialiştii compară interpretarea lui Phoenix cu cea a lui Heath Ledger, care în 2009 a fost recompensat postum cu un Oscar pentru „The Dark Knight“ şi a rămas în conştiinţa colectivă drept cel mai bun Joker din istorie. Există şi voci care afirmă chiar că Phoenix îl surclasează pe Ledger.      

La rândul lui, Joaquin Phoenix a mărturisit, într-o conferinţă din cadrul Festivalului de la Veneţia, că „a început să o ia razna“ în perioada în care s-a pregătit pentru acest rol. Actorul a slăbit 25 de kilograme, lucru care spune că l-a afectat la nivel psihic. 

Phoenix a recunoscut şi că şi-a dorit să evite să se inspire din celelalte portretizări ale lui Joker, dorindu-şi să creeze un rol „neidentificabil“.    

„Mi-am dorit libertatea de a crea ceva unic. Este un personaj fictiv, dar nu mi-am dorit ca un psihiatru să poată identifica genul de persoană care am fost. Aşa că pe tot parcursul filmărilor, în fiecare zi, am simţit că descoperim noi aspecte ale personajului şi noi nuanţe ale personalităţii sale, până în ultima zi. Cine a fost în primele săptămâni de filmări a fost complet diferit de cine este la sfârşitul filmului. A evoluat constant. Nu am mai avut niciodată o asemenea experienţă. Cu cât mai imprevizibil şi mai slab l-am făcut să pară, cu atât a fost mai interesant“, a mai spus Joaquin Phoenix.   

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md. 

source:Adevarul.ro
0