Fondatorul studioului VR care a lucrat la filmul „The Artist”, premiat cu Oscar, vine la Chișinău

Publicat: 12 octombrie 2022

Oscar Olarte Ruiz este cofondatorul MR Factory - un studio cu sediu în Argentina și Spania, specializat în producție VR. Echipa sa a lucrat pentru „The artist” - filmul care a luat Oscar, dar și pentru branduri mari precum Playstation, Netflix și altele.

Expertul va ajunge la Chișinău pentru a fi speaker la conferința de postproducție cinema și media, Fix it in Post Conference, care va avea loc la Mediacor pe 15-16 octombrie. În total, în cadrul conferinței cu panel de discuție sunt invitați 9 speakeri, 5 dintre care vin de peste hotare, mai exact din Canada, Argentina, Spania și Ucraina.

În calitate de headlineri, alături de Oscar Olarte Ruiz, pe scena conferinței vor urca David Mantecón, Valeria Railean și Alexandr Dysenko & Stanislav Ravskyi.

David Mantecón este Sound Designer, în prezent Sound Director, cu o experiență de peste 20 de ani în Sound Design si 120 de filme la activ. El lucrează la efecte sonore în filme și seriale din anul 1992. Multe dintre creațiile sale sunt listate pe IMDB.

Valeria Railean este tânăra din Moldova stabilită la Montreal, care creează efecte speciale pentru filme și seriale TV Marvel, inclusiv „Spider-Man” și „Top Gun 2 Maverick”.

Alexandr Dysenko și Stanislav Ravskyi de la Wearefx, Ucraina, sunt specializați în Visual Effects (VFX), CGI, Clean Up și Motion Design.

Alături de invitații peste hotare, în cadrul conferinței își vor împărtăși experiența și specialiștii în postproducție din Chișinău, care s-au afirmat și la nivel internațional, demonstrând că e posibil să lucrezi la proiecte mari și de acasă, din Moldova: Ștefan Nahaba și Alex Știrbu (Racketa Production/ASTI Studio), Maxim Baraliuc @maxbaraliuc (MADS Studio) și Ilya Crestincov - Baselight Color Artist (CPost).

Evenimentul se adresează tuturor celor interesați de film, cinema, efecte speciale, producție video și montaj, studiourilor de creație și producție video, design și motion design, precum și echipelor de marketing care colaborează cu studiouri de producție și vor să înțeleagă mai bine procesul de lucru.

Fix it in Post este prima și singura conferință de postproducție cinema și media din Moldova și revine în ediție offline după 2 ani de pauză. Aceasta va avea loc pe 15-16 octombrie, la Mediacor. Biletele online pot fi procurate aici.

source:Afisha.md
0