Vinificatorii din Republica Moldova participă la expoziția ProWein-2023 desfășurată în orașul german Düsseldorf

Publicat: 21 martie 2023

Producatorii de vin din Republica Moldova participa la expozitia ProWein-2023 din orasul german Dusseldorf.

La standul producatorilor de vin din Republica Moldova sunt prezentate cele mai bune vinuri de la 41 de producatori autohtoni. Evenimentul reunește zeci de mii de profesionisti, mii de standuri de producatori și regiuni viticole, pentru a prezenta produsele vinicole și pentru a informa despre noutățile și tendințele dezvoltării pieței globale a vinului, potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

"Suntem foarte bucuroși să participăm la acest eveniment extrem de important pentru lumea vinului. Producatorii de vin din Republica Moldova participă la un stand comun sub marca "Wine of Moldova" / "Vinul Moldovei". Această marcă a adunat munca și efortul producatorilor de vin care ne-au adus faimă în peste 70 de țări din întreaga lume. Sperăm că acest progres va continua și că toți cetățenii se vor bucura de succesul producatorilor noștri de vin", a declarat secretarul de stat al ministerului, Sergiu Gerchuu, la ceremonia de deschidere a expoziției.

Anul acesta, industria vinicolă din Republica Moldova a prezentat pentru prima dată cel mai mare stand al țării din ultimii ani, cu o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și cu un număr record de producători de vin, pentru a primi cunoscători și experți internaționali în acest domeniu și a sărbători împreună "10 ani de revoluție în vinul moldovenesc", lansând campania internațională #10yearsofwinerevolution.

Sloganul campaniei a fost inspirat de numele articolului despre succesul vinurilor moldovenești, scris de cel mai influent om din lumea vinului, Jancis Robinson.

source:Afisha.md
0