10 câini celebri din cele mai de succes filme şi seriale

Câinii şi filmele fac casă bună încă de la începuturile cinematografiei. Charlie Chaplin a fost printre primii care au anticipat succesul câinilor în filme. Ce nu ştia el este faptul că unii câini vor ajunge să fie mai cunoscuti decât colegii lor de platou.

Pe lângă faptul că sunt companioni fantastici, câinii au dovedit că pot fi actori desăvârşiţi, dacă sunt dresaţi corespunzător. Dovadă stau filmele despre care vom povesti în continuare, care au ajuns să fie printre cele mai cunoscute pelicule din lume, iar asta datorită vedetelor canine care şi-au luat rolurile în serios.

Hachi din "Hachiko: Povestea unui câine”

Niciun film nu exemplifică loialitatea câinilor mai bine decât "Hachiko: Povestea unui câine”, această interpretare americană a poveştii japoneze despre câinele care îşi aşteaptă stăpânul indiferent de condiţii. Hachi, celebrul câine japonez a fost interpretat de trei câini din rasa Akita: Chico, Layla şi Forrest. Rasa Akita a fost declarată comoară naţională în Japonia, potrivit bloguluithepetclub.ro, iar japonezii i-au construit câinelui Hachi o statuie chiar în gara din Shibuya, unde şi-a aşteptat stăpânul până a murit.

Lassie e cel mai cunoscut câine din filme

Probabil ca nu există copil să nu fi auzit de Lassie. MGM Studios a lansat primul film Lassie în 1943 – „Lassie Come Home”. Filmul a primit chiar şi o nominalizare la premiile Oscar. Imdb.com arată că Pal, câinele care a jucat rolul Lassie a câştigat 250 de dolari pe săptămână, în timp ce colega sa de platou, Elizabeth Taylor, care avea 11 ani atunci, a primit 100 de dolari pentru aceeaşi perioadă.

Beethoven din "Beethoven"

Patrupedul care l-a jucat pe faimosul Beethoven se numea Kris şi era la fel de nebunatic şi sălbatic ca personajul pe care îl juca. Saint Bernard-ul de 90 de kilograme a jucat în primele două filme ale francizei înainte de a se pensiona. Şi-a petrecut bătrâneţea alături de tatăl dresoarei Teresa Miller.

Rin Tin Tin din "Aventurile lui Rin Tin Tin"

Rin Tin Tin, câinele din rasa ciobănesc german a jucat în nu mai puţin de 27 de filme. Rinty, aşa cum era poreclit, era un câine salvat de soldatul Lee Duncan de pe un câmp de bătălie, în timpul Primul Război Mondial. Soldatul i-a fost dresor şi l-a ajutat să obţină primul rol într-un film mut. Datorită lui Rin Tin Tin, rasa ciobănesc german a devenit extrem de populară printre familiile din întreaga lume.

Pongo si Perdita din "101 Dalmaţieni”

Pongo şi Perdita sunt starurile celebrului film de animaţie Disney, „101 Dalmaţieni”. Pongo se remarcă prin 72 de pete, pe când Perdida are 68, iar puii lor au câte 32. 

Bruiser din "Blonda de la Drept"

Moonie, din rasa Chihuahua, care a jucat rolul lui Bruiser din filmul „Blonda de la Drept”, a trăit 18 ani. Căţeluşul avea prieteni faimoşi, precum Gidget, căţeluşa din reclamele americane pentru Taco Bell. Moonie a fost prezentă la dezvelirea stelei de pe Walk of Fame a colegei sale de platou, Reese Withherspoon.

H2: Toto din "Vrăjitorul din Oz"

Terrier-ul care l-a jucat pe faimosul Toto, Terry, a avut o carieră cinematografică de invidiat. Terry a jucat în „Bright Eyes” alături de celebra Shirley Temple. Temple nu a fost singura vedetă alături de care a jucat, Judy Garland fiind colega sa de platou pentru „Vrăjitorul din Oz”. Terry are acum o statuie în cimitirul Hollywood Forever.

H2: Milo din "Masca"

Max, terrierul Jack Russel care l-a jucat pe haiosul Milo din filmul „Masca”, avea 5 ani când a devenit celebru. Acesta a primit 2000 de dolari pe săptămână pentru rolul său.

H2: Marley din "Marley and Me"

Labradorul Clyde era la fel de poznaş ca personajul Marley, pe care îl juca. În timpul unei scene a urinat pe o masă, iar dresorul lui s-a enervat teribil. Din fericire, regizorului i s-a părut foarte amuzant, aşa că a inclus scena în film.

H2: Jack din "Artistul"

Acest simpatic câine din rasa Jack Russel, pe numele adevărat Uggie, şi-a publicat biografia "Uggie, povestea mea" în 2012, după ce a avut o carieră de invidiat la Hollywood. Din păcate, Uggie ne-a părăsit în 2015, dar locul său în istoria cinematografiei mondiale este asigurat.

Află mai multe noutăți pe canalul nostru de Telegram - Afisha.md.

source:Okmagazine
1